CPU-smugling.
At trailersjåfører er blitt tatt med CPUer tapet fast til kroppen kan fungere som illustrasjon på desperasjonsnivået mangelen på komponenter i dataindustrien har skapt.

Annonse


Smugling: Jo mindre chipsene blir, desto flere hulrom passer de inn i

Smuglere lever av at det ikke er fri flyt av varer over grensene. Når noe er dyrere på den andre siden av grensen er det penger å tjene for den som klarer å få tingene over grensen uten å bli stanset. Alkohol, narkotika og mobiltelefoner har tollerne god kjennskap til. 

CPUer tapet til kroppen

CPUer, chips og sånt er relativt nye erfaringer for tollerstanden. At trailersjåfører er blitt tatt med CPUer tapet fast til kroppen kan fungere som illustrasjon på desperasjonsnivået mangelen på komponenter i dataindustrien har skapt.

I ett tilfelle ble to sjåfører stoppet av tollere etter å ha krysset broen mellom Hong Kong og Macao. Tollerne hadde avlyttet kommunikasjonen mellom dem og fattet mistanke om at ikke alt var som det skulle være. 

1,12 millioner kroner

Det viste seg at sjåførene sto til halsen i tech. De hadde festet high-end-prosessorer over hele kroppen med folie, i alt 256 Intel Core i7 10700- og Core i9 10900K-prosessorer.

Et annet forsøk på CPU-smugling skjedde 26. juni på samme rute, ti dager etter første forsøk og sannsynligvis er de to smuglingsforsøkene relatert til hverandre. Denne gangen ble det funnet 52 Intel-chips mellom forsetene etterat tollerne hadde scannet bilen. Den totale verdien av smuglervarene er estimert til drøye 1,12 millioner kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse