Alle er velkommen til Microsoft Store.
Alle er velkommen til Microsoft Store.

Annonse


Microsoft med håndsrekning til Apple

I et intervju med Wall Street Journal snakker Microsofts sjef Satya Nadella om det nye operativsystemet, han har også kunngjort app-butikker og invitert iMessage til Microsoft Store.

Alle er velkommen til Windows

I Microsofts nye app-butikk samarbeider de allerede med Amazons Android App Store. Windows 11 vil kjøre Android-apper lastet ned gjennom den. I intervjuet sa Nadella at “alle apper” er invitert inn.

Mens Nadella og Microsoft ser optimistisk på en fremtid der alle utviklere og apper er velkomne til Windows-plattformen, har Apple gått en annen vei og blir beskyldt for å sikre seg monopol på iPhone App Store. 

Ikke samme imøtekommenhet i Apple

Epics søksmål så vel som myndigheter ønsker å bryte opp Apples App Store-kontroll. Til og med i Den amerikanske kongress skumler lovmakerne med at iPhone skal selges uten forhåndsinstallerte apper i de tilfeller der det er konkurranse om markedet.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella forsterket Windows standpunkt om å ønske flere markedsplasser velkommen i økosystemet:

Vi skal lage ha en flott markedsplass, men vi ønsker også andre markedsplasser velkommen. Vi har mulighet til det.

På spørsmål om å integrere Microsofts programvare og tjenester med iPhone, svarte Nadella:

Vi vil gjøre alt vi kan for at det fungerer bedre. Vi ønsker alt Apple har å by på velkommen i Windows – iTunes, iMessage og hva som helst – og vi skal sørge for at vår programvare kjører bra på Apple-enheter.

Les ITavisen: Intel Bridge lar Windows 11 kjøre Android apper uten emulering

Annonse