Annonse


Intel Bridge lar Windows 11 kjøre Android apper uten emulering

Etter at en tidlig versjon av Windows 11 ble lekket så var det ikke mange overraskelser under Microsoft sitt “What´s next for Windows” arrangement.

En av få

En av få overraskelser som kom fra Microsoft var at Windows 11 skal støtte Android apper, og enda bedre så kommer dette ikke til å gjøre via en emulering, men Windows 11 brukere skal kunne kjøre Android-appene sine native ved hjelp av Intel Bridge.

Panos Panay er Chief Product Owner i Microsoft og har lovet at Intel Bridge integrasjonen skal være sømløs for brukeren.

Intels XPU strategi

Intel beskriver Bridge som en “runtime post-compiler” som lar applikasjoner som er bygget for en annen arkitektur og maskinvare-plattform kjøre native på x86.

Annonse
Intel beskriver også dette som et ledd i sin pågående XPU-strategi. Dette betyr også at bruksområdet til denne teknologien ikke er begrenset til å la brukere kjøre Android-apper i Windows 11.

Ikke bare Intel

For de som kjører på AMD så er det ingen grunn til uro, Microsoft melder t Intel Bridge skal fungere på alle x86 prosessorer inkludert de som er laget av AMD. Introduksjonen av Intel Bridge styrker Windows i kampen med macOS nå som M1-baserte Macer kan kjøre iOS apper uten at utvikleren trenger å gjøre noen endringer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse