Annonse


Dette er FSR – AMDs “super-grafikk”

Anerkjente Linus Tech Tips og Gamers Nexus har gått grundig til verks for å se på ytelse og kvalitet.

AMDs FidelityFX Super Resolution går rett i strupen på Nvidia sitt DLSS og har fordelen av å være åpen og derfor også kan nyttes av GeForce-skjermkort fra GTX 10 og nyere og alle Radeon 400-kort og nyere. Nå har to Youtubere satt seg ned for vurdere hvordan den faktiske ytelsen og forbedringen er.

Konklusjonen

Det er fortsatt tidlig i løpet for FSR og DLSS hadde også en del problemer i begynnelsen, men det som taler for FSR er at det er en åpen standard og støtten fra spillutviklerne er allerede ganske så omfattende.

Antall studioer som har stilt seg bak FSR er lang. Kilde: Linus Tech Tips

Enn så lenge er FSR-støttede spill ganske få, og i følge Gamer Nexus er det slik at spill som pr idag støtter DLSS ikke støtter FSR og at det er noe AMD er fornøyd med inntil videre fordi det gjør at de slipper å bli direkte sammenlignet med nettopp DLSS.

Annonse
Listen over spill som faktisk er støttet er i skrivende stund kort. Kilde: Gamer Nexus

En god start

Begge anmelderne sier i sine konklusjoner at dette er en god start, men at FSR trenger litt mer tid og flere titler. Ikke minst savnes muligheten til å sammenligne de to. Det er en del kvalitetstap ved bruk av FSR, men dette er å forvente ved bruk av en slik teknologi.

I testene får du se mange sammenligninger på hvordan FSR oppskalerer og hvordan dette ser ut sammenlignet med native 4K. Kilde: Linus Tech Tips

Det er derimot ikke slik at markedsføringsavdelingen hos AMD har sine ord i behold når de hevder at FSR skal gi oppløsning som er like god som native.

Du kan se begge testene nederst i denne saken.

Linus Tech Tips

Gamers Nexus

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse