Annonse


Windows 11 kan bli gratis oppgradering fra Windows 7

Windows 11 er neste generasjon av Windows og skal i følge planen være en gratis oppgradering fra Windows 10.

Windows som en tjeneste

I tillegg til Windows 10-brukere kan det se ut som om de som har Windows 7, 8 og 8.1 også skal kunne oppgradere gratis ved å bruke verktøy som Media Creation Tool eller Update Assistant.

Dette er i tråd med den uttalte planen fra Microsoft om å levere Windows mer som en tjeneste uten monolittiske oppdateringer. Selskapet har fulgt denne planen over de siste årene med to større oppdateringer i året, henholdsvis April eller Mai og Oktober eller November.

Når Microsoft nå tar steget over fra Windows 10 til Windows 11 så er det dermed en høy sannsynlighet for at dette kommer til å bli en gratis oppdatering for alle versjoner tilbake til Windows 7.

Annonse


Gyldig lisens

Funn gjort i konfigurasjonsfiler viser at for de som har en gyldig lisens på sin Windows-installasjon kan oppdatere uten ytterligere kostnad. Funnene indikerer at det finnes en oppgraderingssti også For Windows 7, 8 og 8.1.

Det er ikke mange dagene siden Windows 11 ble lekket, og det kan være at dette kun er lagt opp slik i en prøveperiode. Grunnene til dette kan være mange, og frem til den offisielle lanseringen kan dette lett endre seg.

Kommer du til å oppgradere straks det er mulig? Del med oss i kommentarfeltet!

Annonse