LeitzPhone
Leitz Phone 1 ble nettopp avslørt i Japan.

Annonse


Dette er Leica-mobilen som deler designspråk med ikoniske kameraer (og innmaten til en annen mobil)

Etter mange års samarbeid med Huawei og senere med Sharp Aquos R6 lanserer Leica omsider sin “egen” mobil.

Leitz Phone 1 ble annonsert på en pressekonferanse i Tokyo igår og det er første gang Leica klistrer sitt eget røde merke på en mobiltelefon.

“Ekte” Leica-opplevelse

Leica er ikke redd for å innrømme at Leitz Phone 1 er en Aquos R6 (som slett ikke er noen dårlig telefon), men understreker at her får du “ekte Leica-opplevelse” til minste detalj, helt fra industridesign-nivå til brukergrensesnittet.

Leitz Phone 1 som er gitt navn etter Leicas originale merkevare, deler designspråk med Leicas ikoniske kameraer og leveres komplett med en rød liten Leica-dott pluss magnetisk sirkulært objektivdeksel. Men i stedet for lærrygg har telefonen et matt, sort glassdeksel.

Annonse
Leitz Phone 1
“Her får du ‘ekte Leica-opplevelse’ til minste detalj, helt fra industridesign-nivå ned til brukergrensesnittet.”

Leitz Phone 1 har samme sensor som Aquos R6, en entommers tyvemegapiksel-sensor for hovedkameraet som har en f-åpning på 1.9. På andre siden sitter et selfie-kamera på 12,6-megapiksler. OLED-skjermen er på 6,6-tommer med oppløsning på 2730×1260 og 240 Hz variabel oppdateringsfrekvens.

Under skjermen finnes en “3D ultralyd”-fingeravtrykkssensor som for sikkerhets skyld kan lese to fingeravtrykk samtidig.

Qualcomm Snapdragon 888

I telefonen sitter flaggskipsprosessoren Qualcomm Snapdragon 888 og 12 GB RAM pluss 256 GB lagringsplass. Det er dobbelt så mye som Aquos R6 og kan utvides med opptil en TB microSD. Batteriet klarer 5000 mAh. Telefonen har støv- og vannmotstandsklassifisering IP68.

Leitz Phone 1 kjører på Android 11 med et Leica-tilpasset stort sett monokromt brukergrensesnitt. Kamera-appen har for å tilfredsstille Leica-fansen en “Leitz Looks”-modus for sort-hvitt-bilder. Utover det ser grensesnittet (basert på skjermbildene) stort sett ut som ren Android.

Eksklusivt i Japan

Foreløbig er Leitz Phone 1 eksklusiv for Softbank, et multinasjonalt japansk selskap innen telekommunikasjon. De ber om 187 920 yen for telefonen og det tilsvarer 14 500 kroner. Forhåndsbestillingene starter 18. juni og telefonen vil være tilgjengelig i slutten av juli. Leica sier ingen ting om internasjonal tilgjengelighet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse