eahack
EA og Dice sitt nye spill i Battlefield-serien, 2042, lanseres i oktober. Det er ingen rapporter om at kildekoden fra dette spillet er stjålet, men det er stjålet kildekode av Frostbite som driver spillet.

Annonse


Hacket EA, presser dem for 232 millioner kroner

Det avsløres nå at hackerne som kom seg inn i EAs servere og hentet ut mye forskjellig, nå krever 28 millioner dollar fra stor-selskapet.

Hackerne skryter av fangsten – EA sier de og kundene er uberørte

Ifølge hackerne har de hentet ut SDK- og API-nøkler for FIFA 21 match-server, og ditto for FIFA 22. I tillegg er kildekoden til grafikkmotoren Frostbite lekket.

Hackerne sier også de hentet ut rammeverk fra mange EA-spill, samt ellers lukkede SDK-er og API-nøkler. At en grafikkmotor lekker spiller neppe noen rolle, da seriøse og store utviklere må ha gyldige lisenser og samarbeider tett med EA/Dice, men kanskje det vil medføre hacks i spill. Det er en mulighet til hullene blir tettet.

Visstnok skal rundt 780GB med data være tappet fra EAs interne nettverk. Ifølge EA er kunde-informasjon ikke berørt, og at selskapet ei heller kommer til å oppleve problemer med hverken spill eller forretningssiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse