Spatial Audio gir deg en teaterlignende opplevelse.
Spatial Audio gir deg en teaterlignende opplevelse av lyden.

Annonse


Spatial Audio gir deg en teaterlignende opplevelse av Apple TV

På WWDC 2021 avslørte Apple at de senere på året vil oppdatere tvOS og M1 Mac slik at AirPods Pro- og Max-eierne kan dra nytte av Spatial Audio, programvaren som utvider lydbildet slik at det høres som om hele rommet fylles med lyd når du bruker AirPods Pro eller Max. 

Hodesporing

Når du setter deg ned for å se en film eller TV-serie, oppdager hodesporingsfunksjonen at du har sett i én retning en stund, og aktiverer så Spatial Audio-effekten. Hvis du reiser deg for å gå rundt, vil den reaktiveres. 

Det er strømlinjeformet enkelt å koble AirPods til en Apple TV. Når du bruker ‌AirPods‌ og er i nærheten av TVen kommer en popup som lar deg koble til med et klikk på fjernkontrollen, du trenger ikke å grave i innstillingsmenyen.

Teaterlignende lytteopplevelse

Utenfor tvOS vil iOS 15 inkludere mer robuste Spatial Audio-kontroller og dele mer detaljert informasjon gjennom volumregulatoren. Noen av de andre nye funksjonene som kommer til AirPods i høst, inkluderer et “Conversation Boost”-verktøy for AirPods Pro.

Annonse


Spatial Audio fungerer med stereo, Dolby 5.1, 7.1 og Atmos. Spatial Audio er designet for å gi en teaterlignende lytteopplevelse som etterligner at du befinner deg i et stort rom. 

SharePlay

tvOS 15 får også nye SharePlay-funksjoner som lar deg se på TV sammen med venner via FaceTime, og støtte for paring av to HomePod mini-høyttalere til ‌Apple TV‌.

Annonse