Apple fortsetter å forbedre hvordan produktene spiller sammen på tvers av kategorier.
Apple fortsetter å forbedre hvordan produktene spiller sammen på tvers av kategorier.

Annonse


Masse nytt til AirPods Pro og Max

Apple slipper ny oppdatering til AirPods Pro og iOS renner over av nye funksjoner for begge modellene.

Conversation Boost

Under WWDC var forbedringer til alle operativsystemer og synergien mellom de det store fokuset, men også AirPods fikk en del kjærlighet under seansen. Blant de mer interessante tilleggene til funksjonaliteten for AirPods var muligheten til å forsterke lyden under en samtale ansikt til ansikt med en annen person. Apple kaller dette Conversation Boost og de som har AirPods Pro kan bruke denne funksjonen for å fremheve stemmen til den du snakker med, samt dempe lyden rundt.

Dette er en funksjon som primært er myntet på de som har utfordringer med å høre andres stemmer, på restauranter, på gaten og så videre. AirPods vil forsøke å isolere stemmen til personen foran deg, og du vil kunne justere innstillingene fra Control Center.

Fra Control Center kan du justere innstillingene for Conversation Boost slik at du alltid får best mulig resultat. Kilde: Apple

AirPods vil også støtte Spatial Audio i FaceTime, og i tillegg kommer støtte for dette også på Mac og Apple TV.

Annonse


Leser opp flere varsler

Fra tidligere kunne AirPods lese opp meldinger fra Messages, og du kunne velge å svare direkte uten opphold. I iOS 15 skal du også kunne velge å få Siri til å lese opp flere typer varslinger. Siri vil også lese opp oppgaver fra Reminder-appen som har satt en lokasjon. Eksempelet Apple brukte for å illustrere dette under gårdagens WWDC sesjon var at Siri kunne lese opp handlelisten din når du kom til butikken.

Siri vil følge innstillingene på telefonen som er satt for å dempe varsler som Do Not Disturb eller hva du velger å sette under Focus.

Hvor er AirPodsa mine?!

AirPods blir også enklere å finne igjen gjennom “Find My”, funksjonaliteten ligner litt på AirTags og viser hvor langt unna du er. AirPods Pro og Max vil også bli inkludert i Find My-nettverket og vil dermed kunne oppdatere lokasjonen sin skulle du ha glemt de igjen på bussen.

I tillegg vil AirPods nå også støtte “separasjons-varsler” slik at du får et varsel om du beveger deg for langt bort fra de.

Oppdatering til AirPods Max

I går slapp Apple versjon 3E756 av firmwaren til AirPods Max. Det betyr at vi er oppe i tre oppdateringer siden lanseringen i desember i fjor. Versjon 3E756 erstatter 3C39 som ble rullet i Mars. Som vanlig har ikke Apple noen offisiell endringslogg for disse oppdateringene.

Det er ingen standarisert metode for å manuelt tvinge gjennom en oppdatering av AirPods (gjelder AirPods, Pro og Max) men å koble til dine Max-hodetelefoner til en iPhone eller iPad som er koblet til en strømkilde kan tvinge gjennom en oppdatering.

Av endringene som kan være med i denne oppdateringen er støtte for Find My, Spatial Audio, forbedret batteritid og generell bug-fiksing men som sagt det er fortsatt uvisst.

Annonse