800 arrestert.
Minst 800 ble arrestert av FBI i samarbeid med australske myndigheter.

Annonse


FBI skapte meldingsappen som felte 300 kriminelle syndikater i 100 land

FBI har nylig i samarbeid med australske myndigheter, arrestert minst 800 kriminelle over hele verden. Virksomheten deres var knyttet til forretningsområder som narkotikasmugling, hvitvasking av penger, drap og andre ufyseligheter. De er blitt overvåket og fakket takket være den krypterte meldingsappen ANoM som i hemmelighet ble drevet av FBI.

Les mer om kryptohandel: Hvordan kjøpe Bitcoin

300 syndikater i 100 land

ANoM-appen ble skrevet av et større selskap som var opprettet av FBI. Appen ble distribuert i kriminelle nettverk gjennom personer med tillit blant kriminelle, og de ga andre kriminelle tillit til appen. Tilsammen ble appen brukt i rundt 12 000 enheter i rundt 300 kriminelle syndikater i mer enn 100 land.

Alt de snakker om er narkotika, vold, angrep på hverandre, mord på uskyldige mennesker, bare dritt. Å slå ut kommunikasjonen deres var en hjørnesten i aksjonen mot organisert kriminalitet.

Reece Kershaw, australsk politikommisjonær

400 millioner i valutaer og krypto

Under operasjonen ble det beslaglagt narkotika, våpen, luksusbiler og kontanter. Utover det fant de åtte tonn kokain, 250 våpen og 400 millioner kroner i valutaer og krypto. Operasjonen pågår fremdeles i flere land.

Ifølge politiet var den australske narkotikahandleren Hakan Ayik medvirkende til suksessen ettersom han aksepterte å bruke en hemmelig polititelefon med ANoM-appen og anbefale den til andre kriminelle. Politiet har etter aksjonen oppfordret Ayik til å trekke seg tilbake og gå i skjul av hensyn til egen sikkerhet.

Annonse