Det tredje øye
"Det tredje øye" hjelper deg å se farer når du er opptatt med å stirre inn i mobiltelefonen.

Annonse


Smarttelefon-zombier får et “tredje øye”

En sydkoreansk industridesigner har laget en “satirisk” hjelpemiddel for “smarttelefon-zombier” som stirrer inn i skjermen inntil de krasjer inn i en vegg eller lysstolpe.

Varsler hindringer

Paeng Min-wook, 28, har utviklet noe han kaller “Det tredje øye” som hjelper mobiltelefon-zombier å overvåke omgivelsene. Robotøyet har en innebygget gyrosensor som måler vinkelen på brukerens nakke og en ultralydssensor som beregner avstanden til eventuelle hindringer. Sensorene er koblet til en åpen kilde-kontroll med egen batteripakke.

Det tredje øye spennes fast i pannen, og vips har hjernen noen ekstra sensorer til å hjelpe seg å passe på. Øyet åpner “øyelokket” når det merker at brukerens hode er senket for å se på smarttelefonen. Når brukeren er en til to meter fra en hindring, piper det.

“Menneskehetens tredje øye”

“Dette er menneskehetens fremtidige tredje øye,” sa Paeng som har doktorgrad i teknisk innovasjonsdesign, da han demonstrerte Det tredje øye i Syd-Koreas hovedstad Seoul.

Ettersom vi ikke kan ta blikket fra smarttelefoner, vil det være behov for et ekstra øye i fremtiden.

Paeng Min-wook
Paeng Min-wook i Seoul.

“Så ut som en alien”

Paengs demonstrasjon av enheten fikk oppmerksomhet fra forbipasserende: “Han så ut som en alien med øye i pannen,” kommenterte en av dem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse