Nye funksjoner i Chrome 91 skal gi deg en tryggere hverdag på nett.
Nye funksjoner i Chrome 91 skal gi deg en tryggere hverdag på nett.

Annonse


Snart skal Chrome hjelpe deg med å unngå farlige nettleser-utvidelser

Google fortsetter arbeidet med å gjøre Chrome sikrere og lanserer snart to nye funksjoner i den populære nettleseren.

Farlige utvidelser

Det er lett å falle for fristelsen med å laste ned diverse utvidelser som gjør livet på internett lettere. Det kan være utvidelser for prissammenligning eller andre funksjoner som gjør at du enklere oppnår det du ønsker. Et av problemene med disse utvidelsene er at det er lite kontroll på hvem de er fra, hva som er i de og ikke minst hva de kan gjøre.

I fjor lanserte Google Enhanced Safe Browsing i Chrome, denne funksjonen skulle varsle brukere om phishing-sider, og nå utvider de denne funksjonaliteten med advarsler når du er i ferd med å installere en utvidelse fra en ukjent kilde. For at du ikke skal få en advarsel så må utvidelsen komme fra en utvikler som følger Googles “Developer Program Policies”, og den må ha vært tilgjengelig i minst et par måneder.

Er du sikker?

Når du laster ned en utvidelse som ikke er godkjent så vil Chrome komme med en pop-up som advarer og ber deg være forsiktig. Du kan selvsagt fortsette og velge å installere uansett.

Annonse
Sommeren er på vei, og en nyttig utvidelse kan være en som gir lett tilgang til værmeldinger. Kilde: Google
Slik ser den nye advarselen ut når en bruker forsøker å installere en utvidelse som ikke er godkjent. Kilde: Google

I følge Google vil ca 75 prosent av de nåværende utvidelsene bli godkjent under det nye regimet, og det er verdt å merke seg at “godkjent” i denne sammenhengen ikke betyr at Google mener at utvidelsen er farlig. Det betyr bare at utvikleren er ny eller kan ha gjort noe som går imot “Developer Program Policies”.

Mistenkelige filer

En annen nyttig funksjon som kommer i Chrome snart er at den vil starte å skanne filer som har en viss risiko-profil. Brukeren vil da få muligheten til å laste disse opp til Google for å gjøre en mer gjennomgående skanning av de før man åpner de på egen maskin.

Advarsler om farlige filer gir et nytt og nyttig lag med sikkerhet for de fleste brukere. Kilde: Google

Også denne funksjonen kan du velge å omgå, men dette er en type funksjon som definitivt gir brukeren økt trygghet og ett ekstra lag med sikkerhet. Denne funksjonen kommer i tillegg til eksisterende meta-data kontroller som Chrome utfører idag på filene du laster ned.

Disse funksjonene vil komme gradvis for Chrome 91 som ble sluppet i forrige måned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse