Chrome 91 er sluppet ut til massene.
Chrome 91 er sluppet ut til massene.

Annonse


Google Chrome 91 er ute med flere nye funksjoner og bedre sikkerhet

Tirsdag kom Chrome 91 til ut til massene og med seg har den forbedringer av sikkerhet, muligheten til å kopiere filer til websider og nye utvikler-funksjoner.

32 sikkerhetsfeil

I den nye versjonen har Google forbedret sikkerheten og har fikset 32 spesifikke svakheter, åtte av disse var også merket som alvorlige feil. Samtidig som de nå pusher ut en stabil versjon av Chrome 91 så er 92 ute som beta, og Chrome 93 er tilgjengelig i Canary-kanalen.

Det er desktop-brukere som får oppdateringen først og macOS, Windows og Linux kan oppgradere til Chrome 91 via Innstillinger –> Hjelp –> Om Google Chrome. Straks oppdateringen er tilgjengelig vil Chrome laste ned og oppdatere ny versjon automatisk.

Nye funksjoner

Denne versjonen av Chrome kommer med en veldig brukervennlig funksjon for de som bruker webmail, med Chrome er det nå støttet og dra inn filer i en e-post slik at det blir automatisk lagt til som et vedlegg.

Annonse
– Chrome støtter filer fra DataTransfer ved hjelp av dra-og-slipp, men ikke for kopier-og-lim-inn, står det i Google sin endringslogg for denne funksjonen.

Med den nye oppdateringen er det nå mulig å bruke CTRL+C, CTRL+V for en oppgave som å legge til et vedlegg i en e-post, i tillegg til å kunne dra filer inn slik som tidligere.

En av sikkerhetsoppdateringene som er lagt til er utvidet sikring mot såkalt NAT Slipstreaming, det er nå lagt til en blokkering av port 10080. Dette er noe Firefox har gjort siden november i fjor.

NAT Slipstreaming-angrep misbruker ruteres Application Level Gateway (ALG) -funksjon for å få tilgang til hvilken som helst port på et internt nettverk, noe som potensielt gir en angriper tilgang til tjenester som normalt sett er sikret av ruteren.

Flere nyheter for utviklere

Det er nye APIer og endringer i Chrome for utviklere i denne versjonen, blant de høydepunktene er Gravitysensor API, WebOTP API cross origin iframe, WebSockets over HTTP/2, tilpassede stiler for CSS counter og om du vil vite mer om hva som er nytt for utviklere kan du få med deg alt i videoen under:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse