YouTube-kanalen til Lue Miani gir ett innblikk i hvordan M1 konkurrerer med Intel Core i9.
YouTube-kanalen til Lue Miani gir ett innblikk i hvordan M1 konkurrerer med Intel Core i9.

Annonse


Slik gjør en iMac med Core i9 det mot iMac M1

YouTube-kanalen til Luke Miani gir ett innblikk i hvordan M1 konkurrerer med Intel Core i9.

Nysgjerrigheten tok overhånd

Apple har aldri solgt denne konfigurasjonen selv, men siden M1 iMacen så langt slår alt Apple tidligere har solgt så tenkte nok denne YouTuberen Luke Miana at det var på tide med litt hardere skyts. Derfor tok han og oppgraderte en 21,5″ 4K iMac som opprinnelig ble levert med en Intel Core i3 og en Radeon Pro 555X GPU med en Intel Core i9. I tillegg til å oppgradere CPUen satte Miani også inn 32GB RAM i maskinen.

Den forrige iMac-serien er ikke ansett å være oppgraderbar som sådann, men CPU og RAM er ikke loddet fast slik at det var mulig å erstatte disse komponentene. M1 iMac på den andre siden er å betrakte som en iPhone eller iPad når det kommer til oppgraderingsmuligheter, i disse maskinene er CPU, RAM og lagring på samme brikke (SoC) og kan ikke byttes ut.

Langt foran tidligere modeller

M1 iMac med 8-kjerner CPU oppnår ca 1700 i poengsum for single-core og 7400 for multi-core i Geekbench, dette er tall som parkerer de fleste iMacer med Intel CPUer.

Annonse
Til sammenligning så fikk fjorårets iMac 4K (maskinen som Miani oppgraderte) med en Intel Core i3, 8GB RAM og Radeon Pro 555X GPU en poengsum på 950 for single-core og 3300 for multi-core.

Blanda drops

M1 iMac vs tilpasset iMac med Intel Core i9 og 32GB RAM.

Resultatene av testene som Miani gjorde gav litt blandede resultater. Blant annet så vant den Intel-baserte iMacen på Cinebench R23-testene som måler grafisk ytelse, men M1 iMac vant Geekbench 5 testene.

Blender ble også brukt for å teste de to og der brukte M1 iMacen ca syv minutter på å fullføre, mens Intel maskinen brukte rundt tre minutter. Det er verdt å merke seg at Blender ikke er optimalisert til å kjøre på ARM, så den testen kan ha gitt Intel en fordel som sådan.

Resultatene fra Cinebench viser at Intel vinner over M1 på den testen. Kilde: Luke Miani

Konklusjonen er at ytelsen til en iMac med den siste Intel prosessoren og 32GB RAM ikke er veldig mye bedre enn hva M1 iMac klarer. Men på den annen side så viser videoen til Miani hva du kan få ut av en litt eldre iMac bare du er villig til å gjennomføre noen uoffisielle oppgraderinger, og skulle du være i markedet for en oppgradering av en eldre iMac så er denne videoen også en god introduksjon til hva du trenger og hva du må gjøre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse