FindAnyFilm legger til Disney+ i databasen, men er langt unna å være matnyttig for hvermannsen.
FindAnyFilm legger til Disney+ i databasen, men er langt unna å være matnyttig for hvermannsen.

Annonse


FindAnyFilm legger til Disney+ for å bekjempe piratkopiering

Den britiske interesseorganisasjonen som står bak søketjenesten FindAnyFilm har annonsert at de har lagt til støtte for Disney+, men etter over ett tiår i drift har de fortsatt ikke fått et samarbeid med Netflix.

Et hav av tjenester

Video-on-demand, eller strømmetjenester som det så fint heter her på berget har gjort det enklere enn noensinne å se filmer og serier på lovlig vis, men det er fortsatt langt igjen å gå.

Selv om strømmetjenestene er lett tilgjengelig og enkle å bruke er det slik at ingen av tjenestene har alt mannen i gata vil se, du må ha Viaplay eller Sumo for sport, du må ha Disney+ for Disney-innhold og slik baller det på seg til man til slutt ender opp med å abonnere på så mange tjenester at det til slutt koster like mye som et abonnement på lineær-TV koster.

Disney-innhold på plass i indeksen til FindAnyFilm, men kommer har dessverre for lite tjenester tilknyttet til at det er nyttig i hverdagen. Kilde: FindAnyFilm.com

Det har gjort at det har kommet flere tjenester som lar deg søke etter serier, filmer og annet innhold for å finne ut hvilke tjenester som har det du er ute etter, en av disse er FindAnyFilm.

Annonse
Over ett tiår i gamet

FindAnyFilm ble lansert i 2009 og drives av selskapet Industry Trust for IP Awareness som er den britiske interesseorganisasjonen for film, tv og video. Målsetningen til organisasjonen er å opplyse allmenheten om verdien av opphavsrett og kreativitet.

FindAnyFilm er ett av verktøyene organisasjonen bruker for å nå dette målet og nettsiden skulle bli en så verdifull tjeneste for forbrukere der ute at de skulle ledes bort fra torrent-sider og annen piratkopiering ved å kunne enkelt finne hvilken tjeneste som holdt det innholdet de var ute etter.

Selv etter over ett tiår i drift så finner du ingen Netflix-titler på FindAnyFilm Kilde: FindanyFilm.com

Men selv etter over ett tiår har FindAnyFilm sin indeks huller, og sammenlignet med andre, bedre, tjenester der ute så er hullene for store til at tjenesten er brukbar for de fleste av oss. En av de største som mangler er nemlig Netflix, og med sitt enorme bibliotek av serier, filmer og dokumentarer så er det ikke et lite hull heller.

Der hvor FindAnyFilm er best er for å finne filmer som er tilgjengelig for salg på tjenester som iTunes, Prime Video og Sky Store, og nå Disney+.

Bedre tjenester der ute

Både Justwatch og Reelgood er tjenester som har bedre oversikt enn FindAnyFilm. Reelgood har over 150 tjenester i sin database, mens Justwatch ikke oppgir noen oppdaterte tall så melder blant annet TechRadar at du i 2020 kunne søke gjennom 100+ tjenester i deres katalog.

Fordelen med tjenester som Reelgood og Justwatch fremfor FindAnyFilm ligger i bredden av tjenester du kan søke gjennom, alt fra NRK til Netflix, men også i muligheten du får til å tilpasse egne lister og at du kan velge å søke gjennom innhold som er tilgjengelig der du er.

Justwatch lar deg bygge din egen liste med de tjenestene du vil. Kilde: Justwatch.com

Hva slags tjenester bruker du for å finne innholdet du er ute etter? Del gjerne din erfaring og tips i kommentarfeltet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse