AMD Ryzen Threadripper_
Et medlem av Serve The Home-forumene slipper tidlig informasjon.

Annonse


AMD Ryzen Threadripper “Chagal” i september?

På forumet STH har medlemmet “lihp” sluppet detaljert informasjon om lanseringsplanene for EPYC 7003 og Threadripper Zen3 – den siste er bedre kjent med kodenavnet “Chagal”. 

AMD holder kortene tett til brystet

AMD har vært nøye med ikke å dele mye informasjon om neste generasjons Threadripper til tross for at de introduserte Zen3-serien for stasjonære maskiner for nesten åtte måneder siden. Faktisk er det ikke kommet noen ny ikke-PRO Threadripper-serie siden november 2019.

16 kjerner i vente

Ifølge STH-innlegget kan Zen3 Threadripper-oppgraderingen komme nesten to år etter Zen2-serien. Det sies at AMD forventes å kunngjøre Threadripper Zen3 i august med planlagt tilgjengelighet i september. Det vil i tilfelle bekrefte tidligere rykter.

lihp, STH

Videre sies det at Zen3 Threadripper med 16 kjerner vil bli tilgjengelig. Dette harmonerer med et rykte fra januar som hevdet at Genesis kan komme med 16 kjerner. Før vi lærte kodenavnet “Chagall” ble Threadripper Zen3-serien assosiert med ‘Genesis’.

Annonse


5000- eller 6000-serien?

AMD har såvidt kjent, fremdeles ikke levert mikrokodeoppdatering for eksisterende TRX40-hovedkort. Når det skjer kan vi forvente lekkasjer om neste Threadripper-serie. 

Det er fremdeles ikke er bestemt om Zen3 Threadripper skal kalles “5000”- eller “6000”-serien. Hvis AMD lanserer Rembrandt, Warhol og Chagall, alle med  Zen3 +-arkitektur, vil det passe fint om alle går inn i 6000-serien.

Annonse


Annonse


Annonse