Justin Uberti
Google taper et godt hode når Justin Uberti forlater selskapet.

Annonse


Hei Clubhouse, farvel Google!

Justin Uberti har en imponerende merittliste. Han har preget de store kommunikasjons-nyskapningene fra Google siden han ble hentet inn i 2006. Nå går han til Clubhouse. Før Google var han sjefsarkitekt i AOL fra 1997 til 2006. Deretter jobbet han i 13 år jobbet med kommunikasjonsprodukter i Google.

Google Duo

En enkel, sikker neste generasjons videosamtale-app av høy kvalitet. Justin Uberti designet klient- og serverarkitekturen, bygde organisasjonen og ledet teamet. Duo ble Googles høyest rangerte mobilapp og bedømt som den beste videochat-appen av flere bransjestudier.

WebRTC

Justin Uberti stiftet WebRTC-teamet i et forsøk på å bygge en åpen kildekode, åpen standard kommunikasjonsplattform. Han ledet teamet, skrev mange av de viktigste spesifikasjonene, bygde bransjestøtte og leverte WebRTC 1.0. WebRTC er nå en del av enhver moderne nettleser og operativsystem og driver dagens ledende videoprat- og sky-spilltjenester.

Hangouts Video

Justin Uberti designet og utviklet verdens første høykvalitetsapp for videokonferanser på nettet. Overført Hangouts til WebRTC og VP8-videokodeken, grunnlaget for dagens Google Meet.

Annonse
Stadia

Justin Uberti ble nylig med i Stadias ingeniørteam og ble der i 18 måneder hvor han ledet flere funksjoner, inkludert iOS PWA. Dette er den siste avgangen etter Stadias “superhero” John Justice (nå Facebook).

Les også: Stadias “superhero” forlater Google. Uro i selskapet?

Cloud gaming

Ingeniørledelse for Stadias cloud gaming-tjeneste. Justin Uberti ledet klientteamene (web, mobil, TV) og flerspiller (vennskap, chat, matchmaking). Han startet og ledet arbeidet med å bringe Stadia-spill til iOS og ble mottatt med fremragende anmeldelser og stor spillertilfredshet.

Clubhouse

Uberti fremhever Clubhouse som et “godt eksempel på nye RTC-brukstilfeller — å sette gruppestemmer i sentrum for en sosial app,” og er “optimistisk om potensialet”. Hans tekniske erfaring og vekstserfaring vil bidra til at produktet vokser innen strømmeteknologi.

I en Twitter-tråd oppsummerte han sine 15 år i Google og takket Larry Page, Sergey Brin og Eric Schmidt for at de “satset på videokonferanser helt tilbake da”.

Les også: Clubhouse til Android – annonserer global utrulling

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse