Amazon Prime
Amazon har betalt 70 milliarder kroner for å posisjonere seg i strømmemarkedet.

Annonse


Amazon kjøper “halve Hollywood”. Posisjonerer Prime Video i streaming-markedet

Amazon kjøper Hollywood-studioet MGM for 70 milliarder kroner for å styrke sin strømmekatalog.

Et imponerende utvalg publikumsfavoritter

Overtagelsen gir rettigheter til et imponerende utvalg av publikumsfavoritter – det inkluderer James Bond, Rocky og Robocop. MGM eier også The Hobbit-serien som fint matcher Amazons kommende Lord of the Rings-serie. På TV-siden finner vi yndlinger som The Handmaid’s Tale og Fargo sammen med alt som tilhører Epix TV.

Posisjonerer seg i streaming-markedet

Avtalen er den nest største i Amazons historie – bare overgått av oppkjøpet av Whole Foods til 115 milliarder kroner – og er en del av en ny bølge medieposisjonering i kjølvannet av strømmemarkedets fremvekst. Allerede har vi sett Disney kjøpe 21st Century Fox for nesten 600 milliarder kroner og assimilere biblioteket i Disney + og Hulu. Nylig ble fusjon av WarnerMedia og Discovery annonsert, alt for å stå sterkere i konkurransen med blant andre Netflix.

Filmrettigheter og live sport

Amazon har tidligere foretrukket individuelle filmrettigheter og live sportsavtaler fremfor overtakelse av Hollywood-studioer. Amazons strømmetjeneste Prime Video er tilgjengelig i alle land foruten Kina, Cuba, Iran, Nord-Korea og Syria. Amazon eier også en annonsefinansiert strømmetjeneste kalt IMDbTV.

MGM ble rapportert å være i samtaler med Apple om overtakelse, men samtalene har tydeligvis ikke ført frem.

Annonse