Roskomnadzor, den russiske telekom-myndigheten har gitt Google 24 timer på å fjerne innhold de mener ikke hører hjemme på internett.
Roskomnadzor, den russiske telekom-myndigheten har gitt Google 24 timer på å fjerne innhold de mener ikke hører hjemme på internett.

Annonse


Russland til Google: “Dere har 24 timer på dere”

Den russiske versjonen av Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM) har gitt Google 24 timer på å fjerne bannlyst innhold eller bli bøtelagt.

Russland mot verden

Som et ledd i sin pågående kamp mot vestlige teknologi-giganter så har nå Roskomnadzor, sagt at de har sendt mer enn 26.000 henvendelser til Google for å fjerne ulovlig informasjon, dette skal inkludere videoer som inneholder om rusmidler og vold og materiale fra de myndigheten kaller ekstreme organisasjoner.

Russiske myndigheter stoler ikke på Wikipedia. Kilde: ITAvisen

Den russiske telekom-myndigheten har fra før Twitter for å ikke etterkomme deres henvendelser. Basert på rapporten til Reuters så risikerer Google bøter på mellom 90 000 til 450 000 kroner om de ikke etterkommer kravene, videre kan de risikere å bli bøtelagt med opptil 10% av årlig omsetning.

Ingen kommentar

Google i Russland har så langt ikke kommentert fristen eller kravene fra Roskomnadzor, som også har anklaget Google for å drive med sensur ved å hindre de russiske tv-selskapene RT og Sputnik tilgang til deres tjenester.

Annonse
“Denne sensuren av russiske medier og målrettet støtte av ulovlige protester og aktiviteter farger Google sine politiske aktiviteter i Russland”, skal Roskomnadzor ha uttalt i følge Reuters.

Kjemper imot

Google sin russiske divisjon har på sin side anket en sak i en domstol i Moskva, hvor de har blitt bedt om å avblokkere YouTube-kontoen til en kristen-ortodoks nyhetskanal som eies av en russisk forretningsmann. Selskapet som eies av denne mannen er for tiden underlagt økonomiske sanksjoner av både USA og EU.

Rettsdokumenter fra Moskva viser også at Google saksøker Roskomnadzor for å imøtekomme kravene om å slette eller fjerne tilgang til innhold på deres tjenester. Roskomnadzor på sin side sier at søksmålet dreier seg om 12 spesifikke YouTube-videoer som i følge de skal inneholde “ulovlig innhold”. Deriblant skal det være videoer som oppfordrer mindreårige til å delta i ikke-godkjente protester i januar i år.

Russland ønsker seg mer suverenitet og hegner om egne digitale interesser. Kilde: ITavisen

Protestene i januar var til støtte for Kremlin-kritikeren Alexei Navalny, kritikeren og hans allierte bruker YouTube for å publisere kritikk mot russiske ledere og for å organisere sine aktiviteter, kanalen det er snakk om er kjent for sin kritikk av blant annet Vladimir Putin og har nær 6,5 millioner følgere.

Høring i juni

Google skal ha sendt inn sine søksmål og anker i April i år, men ifølge rettsdokumentene ble disse ikke godkjent før 11. mai etter at noen “administrative problemer” var løst. En høring i denne saken er satt til 14. juni.

Google har Heller ikke ønsket å kommentere søksmålene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse