HiSilicon
Å være svartelistet av amerikanerne utfordrer Huaweis kreativitet. Ill.foto: HiSilicon

Annonse


Huawei utvikler teknologi som går rundt amerikanernes restriksjoner

I et forsøk på å komme unna amerikanske restriksjoner på ARM-design (Advanced RISC Machines) går Huawei HiSilicon over til RISC-V-arkitektur med åpen kildekode og har til og med lansert sitt første RISC-V-kort for Harmony OS-utviklere. 

Hovedkontroller

Da Huawei ble svartelistet av amerikanske myndigheter mistet de og chip-divisjonen HiSilicon, tilgang til utviklings- og produksjonsteknologi designet i Amerika. Begrensningene inkluderer mange av de ARM-prosessorarkitekturer Huawei bruker i mikrokontrollere. ARMs prosessorer er med sitt lave strømforbruk spesielt egnet for bruk i bærbare enheter. 

Utviklingskortet HiSilicon Hi3861 er basert på selskapets egen Hi3861-kontroller. Huaweis dokumentasjon avslører ikke nøyaktig hva brikken gjør, men beskriver den som en hovedkontroller-brikke. Hi3861 er ledsaget av en seriell portkontroller samt en USB-C-port. Det ser ut til at Hi3861 har logikken som muliggjør USB-C-funksjonalitet (f.eks. synkronisering og portjustering) og GPIO-pins (generell bruk).

Rettet mot tingenes internett

HiSilicon

Neste steg kraftigere enheter?

Hi3861 er hovedsakelig rettet mot IoT (Internet of things) såsom smart hjem-markedet. HiSilicons utviklingsarbeid har historisk i hovedsak vært rettet mot smarttelefoner, nettbrett, PC-er og innebygde systemer. 

En ikke-ARM-basert chip gir selskapet erfaring med åpen kildekodearkitektur. Så får tiden vise om selskapet utvikler RISC-V til bruk i kraftigere enheter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse