Roku
Det brygger opp til nok en krig mellom teknologigiganter.

Annonse


Google tok hevn da Roku kastet YouTube ut

Roku og YouTube klarte ikke å komme til enighet om en fornyelse av distribusjonsavtalen dem imellom. Det medførte at Roku tok ned YouTube TV fra sin Roku Channelstore. Da tok Google grep og la YouTube TV direkte inn i YouTube-appen. Slik sørget de for at brukerne på Roku-enheter ikke mister tilgangen til YouTube TV.

“Gå til YouTube TV”

Kort sagt har Google flyttet YouTube TV-appen inn i selve YouTube, en løsning som ikke har gjort Roku spesielt lykkelig. Google sier at de “fortsatt arbeider for å komme til enighet med Roku for å sikre fremtidig tilgang til YouTube TV for våre felles kunder”. Google understreker at YouTube TV-appen fortsatt virker for dem som allerede har den installert.

For å få tilgang til YouTube TV fra YouTube-appen klikker du på “Gå til YouTube TV” i sidefeltet. Hvis du ikke ser det alternativet sjekker du om det er noen oppdatering av YouTube-appen tilgjengelig. Google sier de fortløpende kjører ut oppdateringen så den burde i tilfelle komme i løpet av de neste dagene. Oppdateringen kommer først til Roku-enheter – der det for øyeblikket brenner.

“Egenrådig monopolist”

Søkegiganten sier at de jobber for å komme til enighet med Roku slik at kundene fortsatt kan ha tilgang til streamingtjenesten, men Roku er lite fornøyd med Googles fremgangsmåte og omtaler selskapet som en “egenrådig monopolist som er opptatt av å knuse fri konkurranse”.

Annonse


For å sørge for tilgang til YouTube TV på Roku-enheter, har Google innledet samtaler med partnere om hvordan sikre at brukerne ikke møter tilgangsproblemer på streaming-enheter i tilfelle Roku på plattformen sin finner en måte å forhindre tilgang til YouTube TV. I et eget notat sier Google at de samarbeider med Roku om tekniske minimumskrav til Roku-enheter som “sørger for at YouTube strømmes i høy kvalitet og fremstår som en konsekvent opplevelse for brukerne”.

Pionér innen strømming

For ordens skyld nevner vi at Roku er en amerikansk pioner innen strømming til TV. Regnes idag blant markedslederne blant produsentene av fysiske strømmere som gir tilgang til medieinnhold fra en rekke ulike online-tjenester.

Kilde: Google

Annonse