Windows 10
Microsoft øker markedsandelen.

Annonse


Hver sjette jordboer ser gjennom dette vinduet

Hvordan det er på andre planeter har vi ikke fullgod oversikt over, men i det jordiske har Microsoft festet grepet det siste året.

1,3 milliarder unike Win 10-enheter skrus på hver måned

For et år siden hadde Microsoft satt seg som mål å kjøre Windows 10 på en milliard unike enheter hver måned. Igår kunngjorde de at de kjører operativsystemet sitt på 1,3 milliarder enheter. Det vil si at i gjennomsnitt hvert sjette menneske på jorden starter en PC med Windows 10 installert minst én gang hver måned.

Med covid-styret har folk trukket innendørs. Med seg har de tatt både jobben og skolen. Til det trenges datamaskiner og under prosessen har Windows 10 økt sin markedsandel.

Strålende resultater for Microsoft

Microsoft Q3-resultat overgår forventningene, Xbox-salget er opp 232 prosent fra året før.

Annonse


Ett år inn i pandemien akselererer digitaliseringen, og det er bare begynnelsen. Vi bygger skyen det neste tiåret, utvider vårt marked og innoverer innen alle deler av teknologien.

Satya Nadella, adm.dir., Microsoft

Microsoft hadde en omsetningsøkning på 19 prosent i tredje kvartal 2020. Inntektene utgjorde 345 milliarder kroner. Windows 10 OEM-inntektene er opp ti prosent på grunn av økende PC-etterspørsel selv om Win Pro-lisensene gikk ned to prosent. Ikke-Pro-inntektene var 44 prosent opp.

Kilde: WccfTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse