Popcorn Time
Popcorn Time blir forfulgt juridisk på alle tenkelige måter, men har en evne til å reise seg.

Annonse


Popcorn Time planlegger comeback

For noen uker siden saksøkte flere filmselskaper Popcorn Time. Noen dager senere forsvant appens offisielle nettside og vi antok at Popcorn Time hadde kastet inn håndkleet. Denne konklusjonen skulle vise seg å være forhastet. Popcorn Time har vansker, men planlegger comeback.

Et liv etter døden for Popcorn Time

I mer enn syv år har Popcorn Time vært en torn i siden på alt av filmstudioer. ‘Netflix for Pirates’ tilbyr et brukervennlig nettsted med et bibliotek som omfatter tusenvis av filmer og TV-serier.

Nyhetene om Popcorn Times snarlige død, død og gjenoppstandelse, har kommet og gått de siste årene. Motion Picture Association (MPA) var blant de som tidlig så trusselen fra Popcorn Time og presset utviklerne til å kaste inn håndkleet. Det klarte de, men det var for sent. Open source-prosjektet ble raskt gjenopplivet av andre, tenk Pirate Bay.

Problemer med lovgivningen

Idag lever Popcorn Time videre. Den mest populære er PopcornTime.app, som fortsatte der de opprinnelige utviklerne slapp og har lagt til nye funksjoner gjennom årene.

Annonse


Å drive et prosjekt som Popcorn Time er en utfordring. Filmselskaper holder øye med prosjektet og utforsker alle alternativer for å ta det ned. Ifjor sendte MPA for eksempel en begjæring om fjerning av Popcorn Time til GitHub.

Dette var et tilbakeslag, men ikke noe Popcorn Time ikke kunne overvinne. Etter to uker var prosjektet restaurert.

Popcorntime.app forsvinner etter nytt søksmål

For noen uker siden dukket det opp et annet problem. I et søksmål anklaget flere filmselskaper de anonyme operatørene av popcorntime.app for massive brudd på opphavsretten.

Denne saken pågår fortsatt, og retten kom med et foreløbig pålegg som beordrer registratoren å låse domenenavnet slik at det ikke kan overføres. Omtrent på samme tid forsvant popcorntime.app fra nettet.

Nedetiden sammenfalt med at siden ble omdirigert til “farvel”-meldingen som de opprinnelige Popcorn Time-utviklerne publiserte i 2014, og fikk oss til å tro at prosjektet var finito. Imidlertid er virkeligheten litt annerledes.

Comeback planlegges

Denne uken informerte en av Popcorn Time-utviklerne gjennom den offisielle e-postadressen, at et comeback er i emning. 

Teamet har mistet tilgangen til Cloudflare-kontoen, men det kan løses. Cloudflare-problemene er ikke et resultat av søksmålet. Det er forårsaket av “interne” problemer, ifølge en Popcorn Time-representant.

Teamet lovet at det så snart som mulig vil dele mer informasjon om de interne problemene, og også de bekreftet at et comeback planlegges. Om og hvordan er uklart.

GitHub Repo er online

Popcorn Time forsvant egentlig ikke helt. Mens nettstedet er utilgjengelig er GitHub online og blir oppdatert med de nyeste utgivelsene.

Filmselskapene prøver alle juridiske muligheter. VPN-leverandør VPN.ht som er omfattet av samme søksmål, har fått PayPal-midlene frosset. Denne uken godkjente retten et pålegg om at USA-baserte Evolve Bank & Trust skulle fryse selskapets eiendeler.

Kilde: Torrentfreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse