Baby Groot Project Kiwi
Om en tid kan du hilse på denne fyren. Alle fotos: Walt Disney Imagineering R&D Inc.

Annonse


Snart kan du fysisk møte filmstjerner fra animasjonsfilmer

En ny og adskillig søtere robot enn Spot kommer snart et sted du drømmer om å besøke. Disney Imagineerings “Project Kiwi” utvikler frittgående roboter som får deg til å tro at du møter stjerner fra animasjonsfilmer. 

Livlig liten, men selvstendig robot

Resultatet av tre års arbeid er en livlig liten robot som kan opptre alene og ta form av mange forskjellige karakterer – inkludert Baby Groot.

Med Project Kiki satte Imagineering seg som mål å skape en robotskuespiller som kunne samhandle med gjester i Disney World og få dem til å føle at de står ansikt til ansikt med karakterene fra filmer de kjenner. Da de begynte fantes det ingen roboter gode nok for oppgaven, så de begynte å lage sine egne.

De fleste av Project Kiwis komponenter er skreddersydd og utstyrt med smarte designfunksjoner som for eksempel hult skjelett som lar luft sirkulere for å avkjøle motorer og øvrige komponenter.

Annonse


Smarte designfunksjoner

Roboten er på mange måter et gjennombrudd, men ikke forvent å møte den i Disney World med det aller første. Imagineering forteller at det gjenstår mye arbeid før Project Kiwi forlater laboratoriet. 

Et kommende fokus er et nytt sett sensorer som skal gjøre roboten bedre rustet til å håndtere plutselige situasjoner, for eksempel et barn som løper frem for å klemme den og kan risikere å velte den. 

Teamet jobber også med en sensorpakke som gjør Kiwi bedre i stand til å forstå omgivelsene og identifisere ansikter. 

Batterilevetiden er et annet område hvor roboten kan gjøre det bedre. Den nåværende modellen kan gå rundt i 45 minutter på én lading.

Kilde: TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse