oculusquestairlink
Oculus ruller gradvis ut versjon 28 for bringer Air Link i beta og 120Hz test-modus.

Annonse


Fantastisk Oculus Quest 2-oppdatering: trådløs WiFi-gaming og 120Hz

Oculus satte standarden med Quest og fulgte kjapt opp med Quest 2 som nå får innebygget WiFi-strømming av spill slik at man kan spille topp-spill uten en tråd.

Version 28 er litt av en super-oppgradering

Det er versjon 28 som bringer muligheten kalt Air Link. Hva gjør så Air Link? Jo, intet mindre enn strømmer spill og apper fra PC-en din – funksjonen er døpt slik etter Link, USB C-kabelen som gjorde det mulig å strømme VR PC-spill til hodesettet (som igjen egentlig tok drepen på Rift).

Uten tvil gir nok Link bedre kvalitet, og man må sørge for at 5GHz-tilkoblingen er god (det anbefales å ikke være mer enn 6 meter unna ruteren), men for visse spill vil dette være perfekt.

Infinite Office er oppgradert med mulighet for å se sitt eget tastatur i VR, noe som bør gjøre det enklere å taste:

Nå åpner de for 120Hz

Men det stopper ikke der, for foruten å dra Rift ned fra tronen som det mest populære VR-hodesettet, legger samme oppdatering til støtte for 120Hz-gaming takket være den langt kjappere Qualcomm Snapdragon XR2-brikken (Quest 1 nyttet kun mobil-brikkesettet Snapdragon 835).

Annonse


90Hz-støtte er åpnet på hele plattformen, og nå kommer altså 120Hz:

“Nå gir vi spillere og utviklere enda flere muligheter for en myk spill-opplevelse ved å ta det hele til det neste nivået med muligheten til å aktivere 120 Hz skjermoppdateringsfrekvens på Quest 2.

Utviklere kan snart begynne å sende inn apper til Oculus Store som kjører på 120Hz, mens Quest 2-brukere vil kunne velge alternativet 120 Hz via en bryter i eksperimentpanelet for å oppleve applikasjonene med høyere bildefrekvens.”

Merk at det ikke er noe innhold med 120Hz-støtte på det nåværende tidspunkt – mao. forblir 90Hz standardinnstilling. Oculus Link-støtte for 120Hz kommer for øvrig senere, så dette er kun for lokale opplevelser enn så lenge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse