Apple: Samme batterilevetid tross høyere oppdateringsfrekvens. Ill.: Apple, edit.

Annonse


Apple bytter til LPTO-skjermer i iPhone 13

En håndfull rykter antyder at årets iPhone 13 vil bruke ny LTPO-skjermteknologi for å oppnå høyere ProMotion oppdateringsfrekvens. Skjermanalytiker Ross Young ved Display Supply Chain Consultants (DSCC) bekrefter dette og sier at det vil bidra til å gjøre LTPO til dominerende skjermteknologi de neste par årene.

LTPO dominerende skjermteknologi 

Ross Youngs baserer vanligvis sine analyser på indikasjoner fra forsyningskjeden. Han twitret idag at DSCC forventer at LTPO overgår AMOLED innen utgangen av 2023 på det amerikanske markedet. Dette harmonerer med Apples overgang til LTPO i iPhone-serien.

En rapport fra The Elec sier at Samsung vil konvertere sin lavtempererte polykrystallinsk silisium-produksjon (LTPS) til LTPO for iPhone 13. Samsung er hovedleverandør av OLED-skjermer til iPhones, så det er naturlig at sydkoreanerne justerer produksjonen.

LTPO vil tillate iPhone 13 å tilby 120Hz oppdateringshastighet uten at det har vesentlig innvirkning på batterilevetiden. 

Annonse


Oppdateres hvert åttende millisekund

I den virkelige verden har høy oppdateringsfrekvens fordeler for jevnheten i animasjoner. Det vil forbedre spillopplevelsen. En 120Hz-skjerm oppdateres dobbelt så ofte som en 60Hz-skjerm, det vil si omtrent hver åttende millisekund.

Digitimes rapporterer at strømforbruket til iPhone 13-komponentene vil være 15 prosent lavere enn iPhone 12, til tross for oppdatert oppdateringsfrekvens. iPhone 13 forventes å ha omtrent samme batterilevetid som iPhone 12.

Kilde: 9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse