Det jobbes med de viktigste driverne for å få Linux 5.13-kjernen til å starte på Mac M1.

Annonse


Linux-støtte for Apples M1 i juni

Linux vil snart være “klar nok” for Apple-datamaskiner med M1-prosessorer, men det skal stå mye igjen før Linux fungerer smertefritt på M1 Mac’er.

Linux 5.13 “i god form”

Vi har sett en rekke prosjekter for å bringe Linux og Mac sammen. Mye later til at det er like før de kan forenes. 

Den kommende Linux 5.13-kjernen skal være “klar nok” til å støtte Apples M1-datamaskiner. Phoronix skriver at offisiell støtte for Linux på M1 Mac’er kan komme raskere enn forventet. 

Opplevelsen av å kjøre Linux på en M1 Mac har fortsatt et stykke vei å gå, men tingene er nå i “god nok form” til at Linux 5.13-kjernen kan legge til M1-støtte.

Annonse


Det jobbes med de viktigste driverne for å få Linux 5.13-kjernen til å starte på 2020 Mac Mini, MacBook Pro og MacBook Air. Koden er fremdeles i et veldig tidlig stadium, men Linux 5.13 forventes å være stabil nok til å kunne slippes forhåpentligvis i løpet av juni.

En “skremmende” utfordring

Det er ikke ventet mirakler av første versjon av Linux-støtte for Apple M1. Det sies at den første Linux-porten vil få UART, interrupts, SMP og DeviceTree bits som vil tilby “grunnleggende funksjonalitet.” For å få til den fulle Linux-opplevelsen trenges mye mer tid. Å få til 3D/video-akselerasjon skal være en “skremmende” utfordring.

Kilde: Macworld

Annonse


Annonse


Annonse