Microsoft ønsker kontroll over hvem som kloner Surface. Foto: 91Mobiles

Annonse


Microsoft patenterer Surface Pro-designet

Microsoft søkte nylig patent på Surface Pro- og Surface Go-enhetenes “flymodus”-design og “magnetisk hengselforbindelse”. Hvis patentet blir godkjent kan det forhindre andre produsenter i å etterligne Surface Pro. Microsoft kan i så tilfelle styre hvilke andre produsenter som skal tillates å lage enheter med lignende formfaktor.

Flymodus

At designet kalles “flymodus” kommer sannsynligvis av at oppsettet hviler godt på spisebrettet foran deg i flysetet. Det er ikke relatert til flymodus på telefoner eller frakobling fra internett.

Hvis designet virker kjent er det fordi det har fulgt oss fra den første Surface Pro til dagens Surface Pro 7. Designet har også dukket opp i Surface Go 2. 

Formålet med patentet er sannsynligvis ikke å beskytte kommende teknologi, men å forhindre at andre selskaper lager Surface-kloner uten å ta med seg Microsoft på laget.

Annonse


Ønsker kontroll over Surface Pro-kloner

Hvis Microsoft innvilges patentet kan selskapet ta kontroll over hvilke selskaper som skal få lov til å lage Surface-kloner, samt avtale-kontrollere produksjon av Surface Pro-kloner. 

Andre selskaper har tidligere brukt lignende strategier, for eksempel har Apple patentert ulike designelementer på iPhone.

Microsoft er sannsynligvis ikke imot at andre selskaper lager enheter som bruker en formfaktor som ligner på Surface Pro, men det er plausibelt at selskapet ønsker å samarbeide med de som gjør det.

Kilde: Windowscentral

Annonse


Annonse


Annonse