Annonse


Dette er datoen nye Google Nest Hub lanseres i Norge

Fra 4. mai er andre generasjon Nest Hub tilgjengelig i Norge.

Andre generasjon Nest Hub lanseres tidlig neste måned til 1149 kroner

“Nye Nest Hub, som kommer med en søvnsensor, er basert på samme lydteknologi som Nest Audio og leverer 50 prosent kraftigere bass enn sin forgjenger.

Det blir samtidig enklere å spille musikk, podcaster, TV og film med “Quick Gestures”. Med enkle håndbevegelser foran displayet kan du nå spille av eller pause innhold fra eksempelvis YouTube Music, Spotify, YouTube, Netflix eller Disney+”, melder Google Norge i pressemeldingen.

Nye Nest Hub analyserer søvnmønstre

– Mange bruker allerede våre produkter til å leve sunnere, og med nye Nest Hub gir vi brukerne muligheten til å analysere sine søvnmønstre slik at de skal kunne sove bedre. I tillegg til den spesifikke søvnfunksjonen, kommer den nye Nest Hub også med en rekke oppdateringer av funksjonaliteter vi har sett brukerne sette pris på tidligere, sier Andrea Lewis Åkerman, fungerende kommunikasjonsansvarlig i Google Norge.

Annonse


Men hvordan klarer den det, den ligger jo ikke i senga med deg? Jo, Google har implementert radaren Soli kjent fra Pixel 4, men som ikke er å finne i Pixel 5:

“Søvnsensoren er en radarfunksjon kalt Motion Sense (med radarsensoren Soli) som analyserer hvordan personen, som er nærmest enheten, sover basert på bevegelse og pust – helt uten bruk av kamera eller smartklokke. Den kan også oppdage hosting, snorking eller forandringer i lys eller temperatur for å gi et bedre helhetsbilde av hva som påvirker søvnkvaliteten ved hjelp av innebygde mikrofoner, tilpasningsdyktige omgivelseslys og temperatursensorer”.

Nest Hub presenterer søvnen din når du våkner

Når du våkner oppsummerer Nest Hub hvordan søvnen din har vært, eventuelt så kan du alltid spørre Google.

“Søvnsensoren kan også kobles sammen med Google Fit-appen eller andre Android- og iOS-enheter for å kombineres med øvrig helse- og treningsinformasjon.”

“Sleep Sensing” kan også hjelpe deg med å skape personlige søvnrutiner og gi forslag til hvordan du kan forbedre søvnkvaliteten etter å ha anvendt funksjonaliteten ett par netter på rad. Tjenesten er utviklet i samarbeid med søvnforskere og er tilgjengelig for testing uten kostnad i den nye versjonen av Nest Hub i hele 2021.”

Dette sier Google om “Sleep Sensing”-personvernet

  • Du velger selv om du vil aktivere funksjonen. En indikator på skjermen viser når den er aktiv. 
  • Motion Sense registrerer kun bevegelser, ikke spesifikke kropper eller ansikter. Lyddata fra snorking eller hosting behandles kun i enheten og sendes ikke videre til Googles servere. 
  • Det er flere forskjellige måter å slå av “Sleep Sensing”-tjenesten, hvilket inkluderer en knapp på selve maskinen som slår av mikrofonen.
  • Du kan når som helst se gjennom eller slette søvndataene dine. I tråd med Googles personvernregler anvendes ikke dataene i personlig tilpassede annonser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse