Annonse


AirPods Pro utløser allergi

På Apple Communities melder en rekke brukere om allergi etter bruk av AirPods pro. De vanligste symptomene ser ut til å være en brennende følelse samt kløe og utflod etterfulgt av skorpe i ørene.

Dette er et ganske utbredt problem

Det viser seg at problemet er velkjent. Han har fått rundt 1500 svar og de fleste anbefaler ham å slutte å bruke podsene og returnere dem – en løsning ikke alle finner like enkel, de har kjøpt dem fordi de elsker dem. 

Ørene mine renner når jeg bruker mine nye AirPods pro. Har noen andre opplevd dette problemet?

Edwin Ashley

Øret kan reagere på silikon

En annen bruker forteller at han kjøpte AirPods Pro og det var silikonspissene han reagerte allergisk på. Han anbefaler alle som opplever kløe, å slutte å bruke podsene og gå til doktor for å få sjekket om du kan ha fått infeksjon i ørene.

Erfaringene med Apples ordninger for refusjon synes å variere fra land til land. En engelsk bruker klager over at Apple ikke refunderer podsene med mindre han setter helse og hørsel i fare ved å bruke dem til reaksjonen utløses slik at en lege skal kunne bekrefte allergien.

Annonse


En kunde forklarer sågar at Apple ba ham reinfisere seg selv og utløse reaksjonen. De ville ha bevis på at han gikk til legen, noe han ordnet ved å logge seg inn på legens hjemmeside hvor han tok skjermbilde av besøkshistorikken sin. Han tok bilder av ørene, men var av erfaring skeptisk til hvordan Apple håndterer klager. Apple sa det kunne ta opptil to måneder å få refusjon, men sjekken kom etter noen uker. 

Jeg er så skuffet. Jeg brukte de originale EarPods regelmessig uten problemer. Det tok meg seks måneder å finne ut at det er de nye AirPods som forårsaker denne fryktelige infeksjonen i begge ører. Legen forskrev antibiotika og øredråper. Det har tatt måneder å rydde opp. Jeg brukte podsene igår kveld i 30 minutter. Idag er det ene øret betent, det lekker væske og klør. Har noen forslag på hvordan jeg kan fikse situasjonen i tillegg til det åpenbare at jeg ikke kan bruke disse dyre EarPodsene? 

NoelWilliams

TotoroO etterlyser presseomtale av problemet. Apple ønsker i likhet med andre kommersielle aktører ingen omdømmeproblemer.

Dessverre er det ikke annen løsning enn ganske enkelt ikke å bruke dem. Jeg ville konsentrert meg om å få erstatning; du fortjener smertefri søvn.
BTW, har det vært presseomtale av dette? Det ser ut til at det må offentlig samtale til for å få Apple til å ta ansvar. Apple må tydeligvis stimuleres for å løse dette.

TotoroO

Ikke alle ser sammenhengen mellom bruken av podsene og problemene med ørene. For denne brukeren ble det ikke klart før han igjen tok podsene i bruk etter å være blitt frisk. 

Jeg har samme problem. Drenering, kløende, flassende hud, øreinfeksjoner i begge ører. Har besøkt flere leger uten at det har hjulpet. (“Prøv olivenolje, prøv kortison, ikke få vann i ørene osv…”). En hudlege ga meg resept på triamcinolone 0,1% og det ryddet opp i løpet av en drøy uke. Jeg skjønte ikke at det var en reaksjon på pro-padsene, så etter noen uker gikk jeg tilbake til AirPodsene. Etter få timer var kløen tilbake. Det verste er at jeg elsker AirPodsene! Flott lyd!

pajacobs

Pajacobs er ikke alene om å få en sorgreaksjon ved å måtte kvitte seg med dem:

Egentlig har jeg samme problem og må returnere dem. Så trist. De er fantastiske ellers.

Annonse