Annonse


Denne kommer neste år!

VW har lange tradisjoner for små busstyper. ID.Buzz vil komme både i passasjermodeller og i kommersielle varianter med kort og lang akselavstand.

I januar 2020 ble det endelig avklart at Buzz skulle lanseres i 2022, og nå er det altså bekreftet.

Den hel-autonome modellen kommer senere

Etterhvert vil det komme en helautonom versjon av ID.Buzz. Det blir Volkswagens første helt autonome kjøretøy. 

Det er få rommelige elektriske bilalternativer for familier. Her ønsker Volkswagen ID.Buzz Microbus 2024 å posisjonere seg.

Nostalgisk estetikk med 500 km rekkevidde

Utformingen av ID.Buzz minnes det tyske selskapets ikoniske retrodesignede Type 2 Microbus. Den helelektriske drivlinjen forventes å gi rundt 500 kilometers rekkevidde, kabinen har fleksible sitteplasser og eksteriøret har nostalgisk estetikk. 

Annonse


Basismodellen av ID.Buzz vil trolig være bakhjulsdrevet og få omtrent 200 hestekrefter. Prisen forventes å starte på omkring 40 000 dollar i det amerikanske markedet.

Det tilsvarer omkring 350 000 NOK, men vi har ingen opplysninger om hvor prisen forventes å legge seg her hjemme. I øvre enden av skalaen vil VW tilby en firehjulsdrevet versjon med opptil 300 hk.

Amerikanske kjøpere blir bare tilbudt én passasjermodell med lang akselavstand. Over dammen finner mikrobussen først veien i 2023.

Annonse