intelmac
Intel fortsetter å PR-angripe Apple med nok en kampanje. Denne gang i form av en dedikert nettside.

Annonse


HVEM HAR RETT? Vi vurderer om Intel har rett i påstandene mot Mac

Vi rakk akkurat å publisere denne artikkelen om Intels tredje PR-kampanje mot Apple i går før Intel startet opp en ny ny markedsføringsnettside for å overbevise.

Intel tar ikke feil, men det er bare et par ting som virkelig er en større svakhet

La oss rett og slett gå igjennom noen av tingene Intel nevner som er bedre enn Apple, hvorfor, og eventuelt ikke om det ikke stemmer helt:

Vi er enige, og har endret mening: det er nyttig med berøringsskjerm på laptoper. Vi bruker det ikke alltid, men til visse oppgaver er det kjappere enn mus, som ikke-proff foto-redigering som tas helt ut på denne maskinen med en ekstra tegneskjerm med stylus-støtte.
Vi føler også at dette er av typen smart noen ganger (men mindre nyttig), men ikke alltid. Laptoper som nettbrett er ofte veldig tunge i forhold til hvordan man må bruke dem, men så er det også slik at de ofte tilbyr en bedre film-opplevelse, om man noen ganger skulle ha behov for det. Hvorfor ofte avhenger av aldersgruppen du befinner deg i.
Her snakker Intel om “produktivitet på web-en”, og peker ikke ut surfe-hastigheten, men hvor effektiv nettleseren er til organisere fotoalbum med AI og fotoredigering. Dette gjør vi ikke ofte, men det er sikkert nyttig for noen. Er neste punkt også nærmest like poengløst?
Nei, heldigvis ikke, for vi har kommet til det viktigste foruten ytelse: batterilevetid. Intel drar frem denne “testen” der de sammenligner Acer Swift 5 mot MacBook Air M1 og mener at… Apple er litt bedre, rett og slett. Snodig, men “fair enough”: det er jo veldig nærme. Bra jobba, for om det stemmer har ikke MacBook M1-serien så mye bedre batterilevetid enn 11. generasjon som vi hadde fryktet, i det minste ikke når man ser på Netflix.
Veldig mange klager over mangelen på proff skjermstøtte, og uten tvil er dette negativt for M1. Poeng til Wintel.
Umulig å være uenig i: Mac er ikke en egnet plattform for de nyeste og mest teknologisk krevende spillene. Her er det ingen konkurranse og Intel har et massivt fortrinn.

Hva mener du?

Så hva synes du? Mener du at vurderingene våre er fair, eller har Intel flere gode poeng, eller mener du at Apples maskiner er overlegne grunnet fokuset på et par ting av gangen?

Støtte for flere skjermer er mer eller mindre bekreftet, men selv om grafikkytelsen er kraftig forbedret i M1, er det jo ikke slik at det raser inn med moderne AAA-spill.

Det er ikke uvanlig å berøre MacBook-skjermen, uten å tenke over det, etter å ha brukt en Windows-laptop, så dette er uten tvil noe vi savner i MacBook-serien. Men for Apple å gå denne veien må macOS total-endres, Tim Cook endre mening etter flere ganger å ha uttalt at det ikke vil skje. Det er også snakk om et godt stykke prestisje-nederlagt for å ha vært tregt ute med noe som har vært Microsofts strategi veldig lenge.

Annonse


Annonse


Annonse