chromem89ram
Chrome er langt mer RAM-snill nå, hevder Google og frir til markedet med M98.

Annonse


Google: – Kom tilbake, Chrome er bedre nå

Det beste er i de aller fleste tilfeller å bruke OS-ets standard-nettleser for best batterilevetid og ytelse, det betyr Edge i Windows, Safari i macOS og Chrome i…Chrome OS?

Chrome M89 er så mye bedre, mener Google

Ja, det er spørsmålet, for Google er i en klemme om dette blir standard-oppfattingen blant folk, derfor har de nå oppgradert hvordan den mest nettleseren allokerer og kaster minnet “og selv hvordan vi bygger, pakker og kjører Chrome for å gjøre dagens Chrome enda kjappere og mer RAM-effektiv.” Edge er for øvrig også på versjon 89 nå.

ZDNet hadde et stort oppslag om hvordan en av journalistene der valgte å vrake Chrome til fordel for standard-nettleseren i OS-et som ble brukt til enhver tid.

Microsoft gjorde det på denne måten

Edge har fra før av noe som heter SegMentHeap og fane-dvale. Førstnevnte reduserer RAM-en brukt av Win32-programmer generelt med opp til 27 prosent og ble implementert i Windows 10 2004, lansert sommeren 2020.

Annonse


Dette mener Google de har klart å forbedre i Chrome M89:

  • Opp til 22 prosent RAM-besparelser i Windows for nettleser-prosessen
  • 8 prosent RAM-sparing i tegnemotoren
  • 3 prosent RAM-sparing i GPU-modus
  • Nettleser er opp til 9 prosent mer responsiv takket være PartitionAlloc, Googles RAM-allokator

Google informerer om at PartitionAlloc allerede brukes i Blink, kodebasen som tegner nettsiden. Fra og med Chrome M89, så brukes dette overalt.

Annonse


Annonse


Annonse