Annonse


Windows 10 får nyhetsvarsel

Er du Insider?

Microsoft har testet dette siden januar

Da har du kanskje testet den nye oppgavelinjen allerede og oppdaget at Microsoft nå ønsker å varsle deg om nyheter, sport, finans og været rett fra en ny “Nyheter og interesser”-funksjon som mates med MSN-nyheter.

Greit nok, om man ønsker nyheter fra en kilde (man kan definere egne kilder, tror vi) – problemet er at ytelsen forringes om man kjører dette på maskiner med veldig lite å gå på.

Her finner du den, og slik ser det ut:

Hvorfor ikke bygge dette med Edge?

Dette fordi dette er bygget på Windows Search (som du helt sikkert allerede har skjønt tar seg av lokal-søk på maskinen din), og faktum at Windows Search er ikke bygget med Chromium, men kjører Microsofts egne gamle søke-motor.

Annonse


Microsoft har ikke klarte å bake inn den eksiterende prosessen inn i nyhets-tjenesten, og starter i stedet en ny en som er døpt “Search application” i oppgavebehandleren. 150MB RAM beslaglegger tjenesten når den er aktiv. Heldigvis går den i dvale når den ikke søker etter nyheter.

Det er mulig å deaktivere hele greia ved å høyreklikke på oppgavelinjen og derfra skru av det man ikke ønsker, inkludert søk fra samme sted.

Funksjonen kommer også til 21H1 og 20H2.

Microsoft gjorde nylig et par endringer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse