Et enkelt triks kan gjøre internettopplevelsen bedre. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


Dette enkle trikset kan gi deg bedre internettytelse i Windows

Windows foretrekker stabilt internett fremfor god ytelse. Derfor er innstillingene i operativsystemet justert i overkant favør sikkerhet og stabilitet.

Med andre ord er det ikke sikkert at du får bedre ytelse, selv om du har kjøpt ny ruter til hjemmekontoret

Windows har nemlig en grense for hvor mange 36-biters buffere (I/O Request Packet Stack Size (IRP) maskinen kan behandle samtidig. Ved oppjustere tallet kan du øke internettytelsen i Windows.

Det innebærer at du må gjøre endringer til “Windows registry”-filen som hvis du gjør noe gærent, i værste fall kan kreve ny installasjon av operativsystemet. Så vær påpasselig.

Som standard i Windows er verdien 15. Microsoft advarer om at verdier mellom 33 og 38 kan føre til ustabilitet. Så hvorfor ikke sette den til 32?

Annonse


Techrepublic beskriver hvordan du går frem for å gjøre den enkle endringen i registeret

Skriv “regedit” i startmenyen og trykk enter.

Finn frem til Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters. For de fleste brukere vil det ikke være noen innstillinger for IRPStackSize så du må lage en.

Høyre klikk på Parameters-mappen og velg ny DWORD (32-bit). Kall den “IRPStackSize” med riktige store og små bokstaver.

Dobbeltklikk på den nyopprettede “IRPStackSize” og endre “base” til “Decimal”. (Vi har kun testet dette på en engelsk isntallasjon av Windows.) Endre verdien til 32.

Klikk ok og start maskinen på nytt. Har du WiFi med mindre enn 10Mbps vil du sannsynligvis ikke se noen forskjell, men ved bedre tilkoblinger enn det, skal du ifølge TechRepublic kunne merke forskjeller i ytelsen med det samme.

ITavisen har prøvd men er usikker på hvor stor forskjell endringen gjør. Det gjorde i alle fall ingen skade. Prøv selv og fortell gjerne hva du opplever i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse