stadiaxbox
Fordi Xbox oppdateres med Chromium Edge, er det støtte for Google Stadia og andre strømmetjenester.

Annonse


Nå kommer Google Stadia til Xbox

Edge storoppdateres endelig til Xbox nå som Microsoft kaster ut den gamle versjonen til fordel for den bygget på Chromium som Chrome og mange andre nettleser bruker.

Nye Edge støtter Google Stadia og derfor Xbox

Testingen har altså startet allerede, og først ut er “Alpha Skip-ahead”-gruppen. Den oppdaterte nettleseren som bør yte bedre på konsollene, kommer til Xbox One og Series S og X.

The Verge omtaler testversjonen som “litt buggy” (med med støtte for synkronisering, utvidelser (!) og vertikale faner) – det er ikke mus- og tastatur-støtte.

Vil Microsoft virkelig tillate dette i den ferdige versjonen?

Men det som er veldig spennende er at dette i teorien legger til støtte for spillstrømme-tjenester som Stadia, og Microsofts egen xCloud-strømmetjeneste. Leser vi det korrekt mener The Verge at dette allerede fungerer, altså at man kan spille Stadia på Xbox. Merkelige tider.

Det gjenstår å se om Microsoft vil tillate en direkte konsoll-konkurrent i den endelige versjonen, på sin egen konsoll, men muligheten er altså der rent teknisk. Sony: lyst å godkjenne xCloud i egen PS5-nettleser som er gjemt unna?

Annonse


Annonse


Annonse