Annonse


Banan som Playstation-gamepad?!

Sony har registrert et patent som gjør det mulig å bruke hva som helst som en kontroller. Sony bruker en banan som eksempel.

I stedet for PS3-banankontrolleren

Det er meningen at konsollen i kombinasjon med Playstation VR ser hva du bruker, og forvandler til en kontroller.

Sony forklarer at systemet genererer inndata fra bildet som genereres av kameraet. Det er innebygget programvare som gjenkjenner passive objekter som holdes av brukeren, meldes det i patentet som beskriver at piksler brukes for at kameraet og det som skjer på skjermen samhandler.

Sony skrapet denne PS3 (2006)-kontrolleren etter negative tilbakemeldinger:

Dette høres sprøtt ut, men teknologien er allerede her, men muligens ikke presis nok enda

En av fordelene med passive objekter er jo at de ikke behøver å lades, og det er noe Sony påpeker som en stor fordel om batteriet er dødt eller om man har en gjest på besøk og mangler en ekstra kontroller: “Bruk et enkelt og billig ikke-elektronisk objekt”.

Det høres smått utrolig ut, men faktum er at selv billige web-kameraer får superkrefter og kombinasjon med piksel-deteksjon og maskinlæring der systemet vet hvor man skal plassere PS-knappene på ikke-interaktive objekter. At de kjente PS-knappene er å se på bananen tyder på at systemet er for Playstation VR, altså med hodesett, eller kanskje et kommende AR-system?

Annonse