Annonse


Nifs AI-funksjon blåser liv i de døde

“Deep Nostalgia” tok av på Twitter på søndag. Tjenesten er lisensiert av DNA-sekvenseringsfirmaet MyHeritage og gir liv til gamle ansikter ved analysere bilder som blir lastet opp og legge bevegelser fra flere donorfilmer over på bildene ved bruk av maskinlæring.

Selskapet har kjøpt teknologien av D-ID, et firma som spesialiserer seg på dyplæring.

En tidlig Alan Turing har fått seg en runde gjennom Deep Nostalgia.

Om du lager en konto på MyHeritage.no får du laste opp og lage gif’er av fem bilder før du må betale.

I utgangspunktet er MyHeritage en tjeneste som avdekker slektstreet ditt ved å analysere DNA for å finne slektninger du ikke ante du hadde. Selskapets nye funksjon er genial markedsføring som uten tvil vil trekke flere kunder til nettsidene.

“Opplev slektshistorien som aldri før”

Målet med tjenesten er å gi liv til dine avdøde familiemedlemmer. Tjenesten lar deg “animere ansiktene i familiebildene dine med utrolig teknologi”. Men som MyHeritage selv påpeker er det noe nifst over funksjonen.

Annonse


Om gjenoppliving av de døde i det hele tatt er en fornuftig ting å gjøre, oppfordrer selskapet deg til å spørre dine familiemedlemmer om ved å dele gif’ene på sosiale medier. Hvordan bestemor vil reagere på å se et levende bilde av avdøde bestefar, garanterer de ikke for.

“Noen mennesker elsker “Deep Nostalgia”-funksjonen og anser den som magisk, mens andre synes den er skummel og misliker den.”

– MyHeritage

Selskapet skriver også på nettsidene at resultatene kan være kontroversielle.

I Storbritannia vurderer myndigheten å gjøre det ulovlig å lage “deepfake”-videoer uten samtykke fra den som blir tuklet med.

MyHeritage skriver at de bevisst har unngått å inkludere stemmesyntese i funksjonen for å forebygge misbruk. Derimot har de laget tjenesten for

“…nostalgisk bruk, det vil si å bringe kjære forfedre til liv igjen.”

Etter at Twitter oppdaget MyHeritage i går fikk tjenesten bein å gå på. Nå florerer det av gamle familieportretter med tilført liv på plattformen. Over en million bilder ble animert de første 48 timene tjenesten var tilgjengelig.

Ifølge MyHeritage har brukere verden over reagert med undring og følelser.

“Noen var forbløffet over å se forfedre de aldri har møtt. […] Andre ble beveget til tårer av synet av sine kjære som ikke lenger er i live.”

Unheimlich?

Teknologien er uten tvil forbløffende god. Men vil vi egentlig utvikle denne typen teknologi videre?

Du kan prøve selv på MyHeritage.no

Kilde:
MyHeritage
The Verge
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse