Pixel Fold
Google Pixel Fold kan bli en frisk konkurrent til Samsungs brettbare. (Ill: MacRumors)

Annonse


Google Pixel Fold kan komme i år

Tidligere Pixel-telefoner har kanskje vært lekre å se på, men spesielt innovativt design har ikke Google drevet med. Likevel ryktes det at selskapet jobber med en brettbar telefon og at den kan komme så tidlig som i år.

(Ill: USPTO)

I et lekket dokument blir en brettbar Pixel med lansering i 2021 nevnt. Andre rykter sier at telefonen kan komme i starten av 2022. Hva den vil hete og om den i det hele tatt kommer er fortsatt usikkert.

Google har patentert flere design for brettbare telefoner

Et patent viser en telefon som bretter seg rundt telefonen, mens et annet patent bretter seg på tre steder i en slags Z-form.

(Ill: Patently Mobile)

Ifølge et annet rykte skal Google ha bedt Samsung Display om å lage brettbare OLED-skjermer på 7,6″. Det er samme størrelse som man tror at Glaaxy Z Fold 3 kan få.

Annonse


Kanskje er det bare snakk om en produskjonsenhet for utviklere og en måte for Google å finpusse Android for brettbare telefoner.

Google har samarbeidet tett med Samsung for å optimalisere sine egne apper for brettbare skjermer. Android 11 introduserte støtte for å la utviklere designe apper med hensyn til hvor skjermen bretter seg, og kanskje er det alt dette arbeidet med fleksible skjermer en av grunnene til at Google er interessert i å produsere sin egen Pixel Fold.

Kan bli en billigere konkurrent

Google har tradisjon for å lage billigere flaggskip enn konkurrentene og kommer det en brettbar fra selskapet blir den kanskje hakket snillere mot lommeboken enn Samsungs Z Fold2. Likevel er det vanskelig å forestille seg at den får noe mindre enn en femsifret prislapp.

Googles lansering pleier å gå av stabelen i oktober. I år får vi forhåpentligvis se Pixel 5a, Pixel 6 i to varianter og muligens Google Pixel “Fold”.

Kilde: Toms Guide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse