Annonse


Politiet i New York fanger tyver med robothunden Spot

Hvis du har sett episoden Metal Head i Black Mirror har du et inntrykk av hvordan det kan føles å bli jaget av dødelige robothunder. Nå er science-fiction-fantasien et skritt nærmere virkelighet.

NYPD bruker Boston Dynamics’ Spot

I forgårs dukket en video opp fra Freedom News TV som viser New York – politiet utplassere robothunden Spot fra Boston Dynamics på et åsted i Bronx. En talsperson for politiet sa at den drøyt 30 kilo tunge hunden er i en testfase hos politiet.

Robothunden var utrustet med lys og kameraer slik at politiet kunne se det hunden så i sanntid. Politiet undersøkte en adresse, men fant ingen personer på stedet.

“Denne hunden kommer til å redde liv, beskytte mennesker og beskytte politikonstabler. Det er vårt mål.”

– Frank Digiacomo, NYPDs tekniske enhet.

Spot navigerer seg rundt i komplekse miljøer med kunstig intelligens og det er ikke første gang New York – politiet bruker robothunden

I oktober brukte politiet en annen Spot i en aksjon der en ettersøkt bevæpnet mann hadde barrikadert seg inne i en bygning etter å uheldigvis ha kommet til å skyte en kvinne i hodet.

Annonse


Mannen hadde forsøkt å treffe kvinnens mann. De to hadde kranglet over en parkeringsplass. Kvinnen overlevde.

Som The Verge skriver kan utviklingen virke dystopisk og foruroligende

Hvordan blir fremtiden om loven skal håndheves av roboter? Forfatterne bak Black Mirror er gode til å lage dystre, og ikke alltid så urealistiske fremtidsscenarioer som får en til å tenke.

Vi kan vel ikke annet enn å håpe at teknologien havner i riktige hender.

Kilder:
The Verge
The New York Post