android12
Endelig gjør Google noe med Android-grensesnittet. Bilde: 9to5Google/YouTube

Annonse


Slik ser Android 12 ut

Den aller første utviklertestversjonen er lansert.

Oppdatert, 21:14:

9to5Google har en rekke skjermbilder, og en video (Google-bloggen lekket grensesnittet flere dager i forkant), som avslører det nye Android 12-grensesnittet:

Pixel kan installere DP 1 nå

Developer Preview-programmet varer fra inneværende til april – i mai starter beta-programmet, og da vil alle som ønsker kunne hoppe på.

Annonse


Android 12 DP 1 kan installeres på Pixel 5, Pixel 4a, Pixel 4a (5G), Pixel 4, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 3 og Pixel 3 XL.

Som du ser av Googles plan, ser de for seg å lansere i oktober/november.

Dette er nytt i år

Varsler får et nytt design som gjør det mulig å avsløre mer informasjon, i tillegg forbedres animasjoner på tvers av OS-et og varsler åpnes kjappere.

Det blir lettere å kopiere og lime inn bilder og video med et nytt API. Det er også støtte for AV1 Image File Format og HEVC. Et nytt “immersive“-modus for fullskjermsopplevelser er også på vei.

En stor forbedring er at Google Play kan oppdatere større deler av OS-et, og at Android Runtime (ART) nå kan oppdateres av Google for å forbedre ytelsen og minne-håndteringen.

Lyd kan endelig kodes mot vibrasjonsfeedback i Android 12, og det er støtte for 3D-lyd og opp til 24 kanaler, en økning fra åtte.

Personvernet forbedres med mer informasjon om hver app, det samme er app-kompabilitet.

Kilder:
9to5Google
Android

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse