Gearbox står blant annet bak Borderlands. (Ill: Gearbox)

Annonse


Svenske Embracer Group kjøper tre spillselskap for flere milliarder dollar

Det svenske spillselskapet Embracer Group er moderselskapet til blant annet THQ Nordic og Koch Media, har over 5500 ansatte fordelt på 57 interne spillstudioer i mer enn 40 land. De startet opp i 2008 og har hovedkontorer i Karlstad.

Selskapet har en portefølje med over 200 spilltitler som nå blir enda større med oppkjøpet av spillselskapene Gearbox Studios, Aspyr Media og Easybrain.

Etter at nyheten ble kjent idag er aksjen opp over 10 prosent.

Gearbox holder til nær Dallas i texas og ble startet i 1999. De er kjent for spill som Borderlands, Brothers in Arms-serien og Battleborn.

I tillegg har de publisert Godfall, We Happy Few og Risk of Rain 2. Spillstudioet har 550 anstatte og to interne studioer som fortsatt vil bli ledet av sjef Randy Pitchford.

Annonse


“Vi i Gearbox føler vi såvidt har begynt. Dette oppkjøpet vil komme til å akselerere overgangen til den spennende fremtiden som vi planlegger.”

Gearbox

Easybrain er et mobilspillstudio på Kypros som kostet Embracer Group 640 millioner dollar. Selskapet lager Sudoku og andre brettbaserte spill og har 12 millioner daglige brukere. Spillene deres har blitt installert 70 millioner ganger.

Aspyr Media holder til i Austin i Texas og kostet Embracer Group 100 millioner dollar og med lovnad om 350 millioner ekstra dersom Aspyr når noen bestemte mål. De er hovedsakelig kjente for å ha kodet om Civilization, Call of Duty og Star Wars til macOS og har 140 ansatte.

De vil arbeide uavhengig under Saber Interactive, et datterselskap av Embracer Group med grunnleggerne Michael Rogers og Ted Staloch i lederstolene.

Kjøpebonanza

Embracer Group har kjøpt opp en rekke selskap den siste tiden. Nylig kjøpte de 4A Games, Weckfest’s Bugbear Entertainment, Satisfactory studio, Coffee Stain, Gunfire, Volition som står bak Saints Row og Warhorse.

Kilde: Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse