Xiaomi med trådløs lading på flere meters avstand. (Ill: Xiaomi)

Annonse


– Dette er ikke science-fiction, dette er teknologi

Xiaomi har annonsert et nytt, helt trådløst ladesystem som er i stand til å lade flere 5W-enheter “innen en radius på flere meter” samtidig som du spiller eller ser på video.

For første gang snakker vi om helt ekte trådløs lading

Og ikke trådløs induksjonslading der telefonen må være helt i nærheten av laderen.

Ifølge Xiaomi skal “Mi Air Charge”-teknologien også fungere med smartklokker og treningsarmbånd.

Du trenger hverken dokkingstasjon eller ladeplate for energioverføringen, bare hold deg i nærheten av laderen. Fysiske barrierer skal heller ikke redusere ladeeffekten.

Annonse


Neste mål er å implementere høyttalere, lamper og smart hjemmeteknologi i systemet for å skape reelt trådløse hjem.

Energioverføringen foregår gjennom stråling med ekstremt korte millimeterfrekvenser. Ladestasjonen kan lade flere enheter samtidig slik at flere i husstanden uavbrutt kan bruke dingsene sine uten å tenke på å plugge dem i.

“Dette er ikke science-fiction, dette er teknologi.”

Xiami.

Men vi må belage oss på å vente litt før vi kan møblere stuen uten å inkludere kabelspaghetti og ladere. En representant for Xiaomi sier til The Verge at det ikke vil komme kommersielle produkter iår. Han ville heller ikke gi noen tidsramme for lanseringen av Mi Air Charge Technology.

Xiaomi er ikke første selskap som annonserer reell trådløs lading, men fungerende kommersielle systemer for lading gjennom luften, har latt vente på seg.

Xiaomi har imidlertid tidligere kunnet vise til flere gjennombrudd for trådløs ladeteknikk. Selskapet har fordelen også av å disponere et omfattende maskinvareøkosystem som de ihvertfall i teorien kan utnytte. Det er ikke overraskelse at det er nettopp Xiaomi som lover oss ny og revolusjonerende ladeteknikk. Xiaomis presentasjonsvideo ser du her:

Kilde: The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse