I 2016 var det fjongt med Mac med minimalt antall porter. Nå kommer de tilbake om ryktene stemmer. (Ill: MacRumors)

Annonse


Apple avslutter dongle-hodepine med årets MacBook Pro

Tidligere fant man USB 3-porter, HDMI og SD-kortleser på MacBook Pro. Enda eldre modeller inkluderte ethernet og lydinngang. Da MacBook Pro ble redesignet i 2016 fjernet Apple alle andre porter enn hodetelefonutgangen mens de la til flere USB-C-porter. 

Etter lanseringen av 12-tommers MacBook i 2015 med bare én USB-C-port, har brukerne klaget over at antall dongler og adaptere ble for høyt på bærbare Mac’er. Det er greit å ha en liten maskin, men tar tilbehøret like mye plass som maskinen, går vinningen opp i spinningen.

Noen år er gått og det ser ut til at Apple angrer seg og legger til noen ekstra porter på Pro’en

MacRumors påstår å ha sett et notat der analytikeren Ming-Chi Kuo avslører at MacBook Pro 2021 “er utstyrt med flere typer inn/ut, så de færreste brukerne trenger ingen flere dongler”.

Det er praktisk med SD-kortleser. (Ill: MacRumors)

Bloombergs Mark Gurman bekrefter Kuos kommentar. Han sier at MacBook Pro i 2021 vil få tilbake SD-kortleseren for å tilfredsstille for eksempel fotografer og videoskapere som har måttet ty til adaptere de siste årene.

Annonse


Kuo forventer at årets 14- og 16-tommers Pro først kommer tredje kvartal iår. De forventes å ha Apple Silicon-chips, lysere skjerm med høyere kontrast og design i iPhone 12-stil. Apple forventes også å vende tilbake til fysiske funksjonstaster i stedet for Touch Bar.

Kilde: MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse