Slik forestiller Virgin seg kupéinventaret. (Ill: Virgin Hyperloop)

Annonse


Virgin viser frem Hyperloop-hverdagen i 2030

Hyperloop er noe som har vært snakket om lenge. I 2016 mente Virgin at togvarianten kunne bli virkelighet allerede i 2020. Nå er ikke 2030 så fjernt lenger. Og hvis Virgin klarer å gjennomføre planene sine, kommer vi til å suse fra det ene stedet til det andre i tuber gjennom lufttomme rør i underkant av ti år.

Det vil si, kanskje ikke her i Norge, men muligens i USA.

Konseptet er et samarbeidsprosjekt mellom flere firmaer, deriblant det danske arkitektbyrået Bjarke Ingels:

Virgin gjennomførte sin første bemannede testtur i fjor med to frivillige ansatte fra selskapet.

Test-tuben var kun 500 meter lang så toget rakk ikke å komme opp i mer enn 172 km/t, men likevel markerte forsøket et stort skritt i riktig retning for teknologien:

Annonse


Virgin skal bygge den neste testtuben i Vest-Virginia og da forventes større hastigheter.

Nå viser de frem hvordan systemet kan fungere i praksis.

I klippet ankommer vi en stor hyperloop-stasjonen som ser ut som en moderne togstasjon, og ser at en app teller ned til avgang. Man kjøper billett, går gjennom kontrollen og setter seg på toget.

Hyperloop kan få estetiske konsekvenser for naturen. (Ill: Virgin Hyperloop)

I filmen kan man se en fartsmåler som viser 1078 km/t (670mph). Med en slik hastighet vil et tog som går i direkte linje mellom Oslo og Amsterdam bruke under en time på å tilbakelegge avstanden.

Ifølge en talsperson fra Virgin er kapslene alltid i vakuum, slik at man slipper å åpne en sluse for hver kapsel. Hyperloop-stasjonen i filmen ser ut til å ha tog ankommende fra mange forskjellige destinasjoner.

Dette er andre gangen selskapet slipper en ambisiøs video. I 2016 slapp de en video som var satt til 2020, der mennesker satte seg kapsler som så kjørte inn i større tog, som deretter suste avgårde inni tuben. Nå er vi i 2021 og fortsatt er Hyperloop på tegnebrettet.

Dette kan bli Hyperloop-stasjonen. (Ill: Virgin Hyperloop)

Og helt til slutt, oss språknerder i mellom: Hva skal vi kalle Hyperloop på norsk?

Kilde: Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse