Elon Musk ser ingen grunn til at ikke dagens aksjekurs kan rettferdiggjøres når robotaxiene kommer på veiene. (Ill: Wikipedia)

Annonse


Robotaxier vil rettferdiggjøre Teslas aksjepris – Elon Musk

På onsdagens samtale med investorene sa Elon Musk at den høye aksjeprisen på Tesla kan komme til å rettferdiggjøre seg selv når milliarder av verdier som ligger i allerede solgte biler, går inn i robot-taxier.

Halvparten av fortjeneste fra bilsalg kan komme etter salget

Når Teslas biler blir ett hundre prosent selvkjørende planlegger Musk å åpne for at bilen din skal kunne kjøre rundt å plukke opp kunder når du ikke bruker den. På den måten kan hver og en som eier en Tesla leie ut bilen sin til andre mennesker. Tesla tar naturligvis en prosent av fortjenesten.

Vanligvis brukes bilene 12 timer i uken, mens de i fremtiden vil kunne bli brukt hele 60 timer i uken.

Når du eier en Tesla vil du med andre ord kunne leie den ut som en selvkjørende taxi.

(Ill: Dyllan Callui/Unsplash)

Slik vil biler for 50 milliarder dollar vil kunne tjene inn 50 milliarder dollar ekstra, gjennom marginer lagt inn i programvaren, skal vi tro Musk.

Annonse


Tesla vil ta en liten del av kaka hver gang du leier ut bilen din, og derfor vil hvert bilsalg for Tesla være verdt mer enn selve utsalgsprisen.

Derfor gir det mening at selskapet kan bli verdt mye mer, når teknologien endelig rulles ut.

Musk regner med at selskapet snart når mellom 50 og 60 milliarder dollar årlig i inntjeneste. I fjerde kvartal i fjor solgte Tesla for 9,31 milliarder dollar, men selskapet sier at de vil øke leveransen med 50 prosent hvert år fremover.

Teslas FSD (Full Self Driving) vil i følge Musk bli tilgjengelig i Q1 som abonnentløsning i stedet for en engangssum, noe som også vil gi Tesla stødige inntekter. 

Tesla er kjent for ambisiøse målsetninger og Musk fortsetter å komme med store ord:

“Jeg ser virkelig ingen hindringer”

Det sa Musk til en analytiker som spurte om selskapets progresjon. Tesla-aksjen falt med 5,5 prosent på onsdag etter at selskapet rapporterte om at de ikke traff analytikernes estimater, selv om inntjeningen ble bedre enn forventet.

Kilde: CNBC

Annonse


Annonse


Annonse