macbookairm2
2021 blir nesten et enda mer spennende Mac-år enn 2020. M2-maskiner med helt nye design er nemlig på vei. Bilde: ZoneOfTech

Annonse


Haugevis av spennende Apple-rykter: slik blir helt nye MacBook Air

Bloomberg er på en seiersrekke med en rekke spennende Apple-avsløringer.

Vi anser disse avsløringene som troverdige

Avisen er å regne som den mest pålitelige, flanket av analystiker Ming-Chi Kuo.

I kveld er det intet mindre enn tre ferske rykter, la oss først ta for oss det mest spennende: en ny MacBook Air. Denne maskinen blir enda tynnere og lettere enn dagens MacBook Air-design som har vært uendret i mange år. Lanseringen skal skje i andre halvdel 2021, eventuelt tidlig i 2022. Kuo tror på en lansering neste år grunnet nye paneler, mini LED, for første gang.

Kuo mener de nye maskinene kommer en gang mellom juli og september 2021

Denne nye maskinen får MagSafe (som visstnok ikke bruker USB C-standarden, men en proprietær Apple-tilkobling – Microsoft gjør det samme med sin Surface-serie), som vi allerede har meldt vender tilbake, og Apples M2-brikker som er andre generasjon Apple Silicon.

Annonse


Skjermen forblir på 13 tommer, men rammene skal visstnok kuttes og maskinen utstyres med to ekstra USB 4-porter, opp fra kun to i dagens M1-modeller.

Planen var også å designe en større MacBook Air med en 15″, men dette skjer visst ikke “med neste generasjon”.

Slik blir helt nye MacBook Pro:

iMac får ikke FaceID

I hvert fall ikke den første store oppgraderingen av alt-i-ett-maskinene som trolig oppdateres i andre halvdel i år samtidig med Air og Pro.

Bloombergs Mark Gurman mener at FaceID ikke utstyres i de helt nye iMac-maskinene med M2, men at dette er forbeholdt versjon 2.0 av redesignet.

5G-støtte er også ventet, men heller ikke dette i første versjon av det nye designet.

MacBook Pro får utrolig nok SD-kort leser

Det er altså ventet to helt nye Pro-maskiner, som du kan lese mer om over, med 14″ og 16″-panel. Som nevnt vet vi endel om disse allerede, og nå enda litt mer: de får ifølge Bloomberg SD-kort leser. Den så vi faktisk ikke komme etter at selskapet fjernet dette i 2016 – det er ikke en greie Apple gjør ofte, altså å bringe tilbake noe de ikke lenger anså som viktig.

Kilde:
Bloomberg

Annonse