windowsnettleserekjappere
SegmentHeap er en funksjon i Windows 10 som gjør det mulig å forbedre hvordan apper som nettlesere fungerer på, og som i beste fall gir en kjappere opplevelse uten å forringe batterilevetiden for mye.

Annonse


Microsoft skal gjøre nettlesere mye bedre i Windows 10

Fordi Edge er basert på Chromium som Chrome (naturlig nok), betyr det også at de bruker tid på å forbedre kjernen.

SegmentHeap er navnet på den nye Windows 10-funksjonen

Og det er hva Microosft har tenkt å gjøre ved å forbedre måten nettleserne bruker RAM på, med andre ord: de skal bruke Windows 10 sin nye “SegmentHeap”-funksjon som vil sørge for at spesielt store nettsider er en langt bedre opplevelse å bla i. Det er altså snakk om RAM-en mens man aktivt blar på en nettside som skal optimaliseres.

Tester i sommer, utført av Google og Intel, avslørte dog at teknologien var for tøff mot CPU-en, så vi håper dette er rettet nå. Dette er årsaken til at Chrome 85 ikke fikk funksjonen likevel, altså grunnet batteritap.

Inkluderer også start- og stopp-fart for en mer naturlig surfe-opplevelse

Noe annet som smartmobiler har hatt lenge, og som iPhone i 2007 populæriserte, er at det er en viss naturlig start- og stopp-fart når man blar i nettsider, noe som i kombinasjon med en smidigere opplevelse vil gjøre surfing på Windows 10 PC-er til en rett og slett mer hyggelig opplevelse, spesielt på berøringsenheter.

Igjen: vi håper CPU-en ikke taper så mye som i sommer da funksjonen ble testet. Vi snakker 10 prosent tregere Speedometer 2.0 og 13 prosent mer CPU/energibruk, ifølge Chrome-utvikler Bruce Dawson som også uttalte han ikke tror det vil ta alt for lang tid å fikse dette.

macOS, spesielt Big Sur, har ingen problemer med utrolig kjapp surfing på maskiner med M1-brikke, trolig takket være hvordan OS-et samarbeider med den ekstra-integrerte måten RAM-en i Apple Silicon-maskinene er designet på å fungere med resten av komponentene.

Kilder:
Windows Latest
Windows Report

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse