SonyRA5000
Sonys RA5000 har et helt spesielt design, men så er også poenget å spre lyden i alle retninger.

Annonse


Sjekk ut Sonys helt spesielle 360-høyttaler

Sony jobber med å utvide sin 360 Reality Audio-plattform til ikke bare å støtte lyd, men også video.

Sony SRS-RA5000 har et helt spesielt design

Selskapet jobber med en rekke større plateselskap for å få til dette, i tillegg til videostrømmetjenester. Dette fordi høyttalerne, som ikke bare ser spesielle ut, men som bruker en spesiell codec for å spille av slik det føles ut som man er der.

Priser og lansering er som følger:

  • SRS-RA5000 har en veiledende pris fra 5500 NOK, og er tilgjengelig fra februar 2021.
  • SRS-RA3000 har en veiledende pris fra 3500 NOK, og er tilgjengelig fra februar 2021.

Formatet ble først lansert i 2019:

“Sony 360 Reality Audio har gjort det mulig for artister og kreatører å produsere musikk gjennom å kartlegge lydkilder som vokal, koring og instrumenter med posisjoneringsinformasjon, og plassere lydene på spesifikke steder i et rom. Denne revolusjonerende musikkopplevelsen, drevet av Sonys lydteknologi, vekker følelsen av å være i et musikkstudio eller på en konsert – uten å forlate hjemmet ditt.”,

Les ITavisens CES 2021-artikler.

Annonse


Videre forklarer Sony litt om bibliotektets størrelse:

“Lyttere har per januar 2021 tilgang til omtrent 4 000 sanger i 360 Reality Audio, fra artister som Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson, med flere. I dag legger også Sony til flere muligheter for dette innovative musikkformatet.”

Dette er Sonys to nye høyttalere

Det er uten tvil SRS-RA5000 som vekker mest oppsikt med det designet, mens SRS-RA3000 er langt mer tradisjonell, men som også støtter 360 Reality Audio.

Sony forteller om de to nye høyttalerne:

“I tillegg tilbyr RA5000 og RA3000 en lyd som fyller hele rommet, takket være Sonys unike lydteknologi. På grunn av på Immersive Audio Enhancement og 360 Reality Audio-teknologi vil begge høyttalerne fylle rommet med lyd – både vertikalt og horisontalt. 360 Reality Audio-låter, som kan nytes gjennom kompatible strømmetjenester[1], med tredimensjonal lyd, kan levere den ultimate lydopplevelsen når de spilles fra RA5000 eller RA3000. Immersive Audio Enhancement, en unik algoritme fra Sony, kan endre hvilken som helst av dine 2-kanals låter til å fylle et helt rom med lyd, og dermed ta lytteropplevelsen ett hakk videre.”

Sonys pressemelding

RA5000 er også Hi-Res Audio-sertifisert, og tilbyr overlegen lydkvalitet gjennom High-Resolution Audio-avspilling. RA5000 har tre høyttalere som sprer musikken vertikalt, mens de tre høyttalerne i midten sprer lyden horisontalt. Høyttaler-enheten inneholder neodym-magneter med høy magnetisme og en mica-forsterket cellulær membran som gjør høyttaleren slitesterk, samtidig som den beholder en kompakt størrelse. Dette suppleres med en subwoofer som bidrar til å fylle rommet med en rik, dyp bass. RA5000 gir deg alt fra dype bass-noter til høye, lyse noter. 

RA3000 gir lyd i alle retninger med dyp bass ved å bruke en høyttaler som dekker hele spekteret, en omni-diffuser som sprer lyden gjennom hele rommet – i alle retninger – og en dobbel passiv radiator som produserer dyp bass. Høyttalerens overlappende diskanthøyttalere danner en bølgefront som går oppover, og dermed gir ut lyd vertikalt. Dette skaper en oppslukende opplevelse for lytteren. 

Både RA5000 og RA3000 har en lydkalibrering som gir optimal ytelse av lyden uansett hvor de brukes. Det er kun å holde inne Immersive Audio Enhancement-knappen på RA5000-høyttaleren, og den vil utføre en detaljrik lydkalibrering for optimal ytelse i rommet den er plassert i. RA3000 tilbyr uanstrengt automatisk justering i bakgrunnen mens du nyter dine favorittlåter. For å aktivere RA3000 sin automatiske kalibrering trenger du kun å sku på høyttaleren der du vil plassere den i huset, og høyttaleren vil kalibrere seg selv i den nye posisjonen. 

Si takk og farvel til tiden hvor du må fikle med en fjernkontroll for å opprettholde jevnt volum; Auto Volum finnes på både RA5000 og RA3000, og tar oppgaven med å finne det perfekte lydnivået for hver sang. Høyttaleren justerer lyden låt for låt, for å gi den den beste lytteropplevelsen.

Både RA5000 og RA3000 er kompatibel med Google Assistant-aktiverte enheter med innebygd Chromeast, og Amazon Alexa-aktiverte enheter. Da kan du enkelt styre din egen musikk ved å bruke din foretrukne stemmeassistent. Bare ved å bruke stemmen din kan du både starte og stoppe musikken, justere volumet og gjøre andre valg. Begge høyttalerne støtter avspilling i flere rom samtidig. Da kan du spille samme sang, eller forskjellige sanger, i ulike rom – samtidig – ved å lage høyttalergrupper med Google Home eller Amazon Alexa-apper. 

Du kan kontrollere høyttalerne fra hvor som helst i huset med «Sony | Music Centre»-appen på smarttelefonen din. Da kan du tilpasse innstillinger for å oppnå en personlig lytteropplevelse for deg og din familie.

Både RA5000 og RA3000 kan trådløst kobles til BRAVIA TV-er for å forbedre lydkvaliteten på TV-en. Med dette kan du gjøre filmkveldene enda mer spennende. Begge høyttalerne er Wi-Fi-aktiverte, har Bluetooth-teknologi, NFC, er kompatible med Spotify Connect og har innebygd Chromecast sånn at du kan pare høyttaleren med smarttelefonen eller nettbrettet ditt for å enkelt strømme favorittmusikken din på den måten du vil.

Kilde:
Sony pressemeldinger

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse