nintendomicrosoft
Shigeru Miyamoto er skaperen av de aller største Nintendo-suksessene og fikk seg sikkert en god latter tidlig på 2000-tallet. Bilde: Nintendo.

Annonse


Microsoft prøvde å handle Nintendo: da brøt de ut i latter

Nintendo har alltid gjort sin egen greie, de er jo japanske. Vi skal nok være glade for at de ikke ble handlet av Microsoft.

Hva var det Ballmer tenkte på?

Og skal vi tro selskapet selv var det ingen fare for at dette kunne komme til å skje: “de lo Microsoft ut av rommet”.

Det var under et intervju i forbindelse med 2001-lanseringen av Xbox på CES at den interessante informasjonen kom fra Kevin Bachus. Bachus hadde på tidspunktet tittelen “Director of Third-party Relations”.

– De lo av oss i en time

“Steve ba oss snakke med Nintendo for å finne ut om de kunne vurdere et oppkjøp. De lo seg ihjel. Bare forestill deg en time med folk som ler av deg. Det var mer eller mindre slik det møtet gikk”.

Annonse


Nintendo og Microsoft er så kulturelt forskjellige selskap (fra alle amerikanske teknologi-selskap, bare så det er sagt, men spesielt et som tjener mest penger i bedriftsmarkedet), at det er vanskelig å skjønne hvorfor Ballmer trodde det var nubbesjanse, men historien er jo god så det var verdt de til syvende og sist.

Det var også samtaler om at Microsoft kunne stå for maskinvaren, og Nintendo spillene. Det er en avtale som i så fall hadde gitt noe mer mening.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse